Keim Nederland B.V.

Colours for ever.

Adolf Wilhelm KEIM richtte ons bedrijf in 1878 op met de uitvinding van silicaattechnologie en de KEIM mineraalverven.Tegenwoordig onderscheiden wij ons als toonaangevende specialist op het gebied van de bescherming van mineralen over de hele wereld door duurzame probleemoplossing.

Kleuren waar u zich thuis bij voelt

Rustgevend of prikkelend, motiverend en stimulerend – kleuren beïnvloeden lichaam en geest, dragen bij aan emoties en stemmingen... Toegepast op afzonderlijke wanden, complete ruimtes of gevels - aan de invloed van kleuren kan niemand zich onttrekken. Kleuren communiceren, ondersteunen de oriëntatie, verbeteren de productiviteit of laten u ontspannen en bijkomen. Kleuren kunnen gebouwen opdelen, individualiseren, optisch deel laten uitmaken van de omgeving of tot blikvanger maken. Kleuren ondersteunen de architectuur en ordenen en delen de gevel op.

Iedere kleur heeft een andere invloed

Zoals alles in de natuur hebben ook kleuren een functie – ze kunnen verlevendigen, ontspannen, de concentratie verbeteren of bijdragen aan de oriëntatie. Iedere kleur beïnvloedt op een andere manier, omdat iedere kleur zijn eigen golflengte en energie heeft die van invloed zijn op ons lichaam en ons denken, voelen en handelen. Zo komt blauw verkoelend en rustgevend over, maakt geel blij en wordt rood als warm en prikkelend ervaren. In de kleurentherapie wordt de invloed van kleur gebruikt om positieve gezondheidseffecten te bewerkstelligen, bijvoorbeeld met kleurbaden, kleuracupunctuur of kleurbestraling.

Kleur verandert het licht en dus de sfeer in het straatbeeld of de ruimte

Een saaie gevel in de schaduw komt vriendelijk over door een lichte, warme kleur. Binnenruimtes zonder direct zonlicht (noorden) krijgen door een gele wandverf een zonnige sfeer.

Kleuren zijn stemmingmakers

Door kleurige wanden in binnenruimtes kunnen allerlei kleurstemmingen worden bereikt. Verschillende soorten groen in combinatie met geel brengt een ruimte in voorjaarsstemming (bij lichtgroen is de subjectieve geluidswaarneming minder, terwijl de kleur rood maakt dat geluiden als harder worden ervaren). Zonnig geel of oranje maken een entree warm en uitnodigend, terwijl blauw in de slaapkamer voor een rustige slaap zorgt en zacht groen in de werkkamer inspirerend en verfrissend werkt.

Kleuren helpen bij de oriëntatie

In wijken en straten kunnen met kleuren optische verbindingen tot stand worden gebracht, kan de individualiteit van gebouwen worden benadrukt en zijn interessante blikvangers mogelijk. In binnenruimtes wordt de kijkrichting van een bezoeker door een felle wandkleur gestuurd en beïnvloed. Kleuren zijn erg belangrijk voor de oriëntatie in openbare gebouwen, ziekenhuizen of scholen.

Adres
Dukdalfweg 26
1332BM Almere