Dauby

Deur-, raam- en meubelbeslag met een uniek karakter

Dauby staat bekend om innovatief deur-, raam- en meubelbeslag dat perfect aansluit bij elk type interieur. Of je nu van landelijk houdt of fan bent van een industriële look!

Bovendien hebben we naast interieurbeslag ook een ruime collectie aan badkamer- en keukenaccessoires, metalen en bronzen tegels, en gordijnaccessoires.

Al onze producten zijn gemaakt uit natuurlijke materialen en gegoten in zandmallen. We bieden je een totaalpakket aan, zodat jouw interieur volledig in dezelfde stijl kan worden ingericht. Dauby is gespecialiseerd in zowel handgemaakt retrobeslag als designbeslag van top-ontwerpers.

ELK PRODUCT IS UNIEK

Het grootste deel van onze collecties is volledig handgemaakt. Eerst wordt het metaal of brons gegoten in zandmallen, een techniek die 3000 jaar voor Christus al werd gebruikt, en daarna worden de producten met de hand verder afgewerkt. Het gietproces in zandmallen zorgt ervoor dat het beslag een korrelig oppervlak krijgt en dus kleine imperfecties vertoont. Hierdoor is elk stuk uniek en krijgt het een artisanale oude look.

EEN EEUWENLANGE TRADITIE

Dauby werkt met natuurlijke materialen zoals brons, wit brons, brittanium, smeedijzer, en dergelijke. Deze metaallegeringen worden al eeuwenlang gebruikt bij de ambachtslieden en zijn niet alleen duurzaam, maar ook recycleerbaar. Het metaal gaat na verloop van tijd patineren. Hier geldt dezelfde regel als bij goede wijn: hoe ouder, hoe beter het wordt!

Ook wat materialen betreft is Dauby trendsetter; overal zie je beslag in chroom en nikkel. Dauby stapte al een tijd lang af van deze “koude” materialen en innoveerde door aloude traditionele materialen in de wereld van het deurbeslag te introduceren.

INNOVERENDE MATERIALEN

Bovendien hebben we voor jouw interieur enkele unieke uitvoeringen gecreëerd: het Ruw Brons en Ruw Metaal. Deze ruwe uitvoeringen vind je exclusief en alleen bij de Pure-collectie, en geven het beslag een pure, ruwe en stoere uitstraling die aanleunt bij het industrieel design. Zorg ervoor dat ook jij trendsetter bent, en kies voor deze unieke uitvoeringen!

TRADITIE EN DESIGN GAAN HAND IN HAND

Verder is Dauby innovatief door het unieke concept van de samensmelting van traditie en design. Dauby laat zich inspireren door een belangrijk keerpunt in de geschiedenis; namelijk de overgang van het traditionele naar de moderniteit, zoals de Bauhaus periode.

ONZE SERVICE

Als je voor Dauby kiest, kies je ook voor een goede service!

Hoewel we geen plaatsing doen, begeleiden we jouw projecten vanuit de showroom of ter plaatse. Kom je keuze maken in onze showroom, we geven je graag interieuradvies en informatie over de producten. Ook een afspraak met onze vertegenwoordigers is steeds mogelijk.