Deel deze spotlight

Thuiswerken in stijl : hoe een thuiskantoor inrichten of keuken vernieuwen

TekstDauby
BeeldStaal met Stijl / Nick Cannaerts

Nu we allemaal gezwind aan het thuiswerken zijn geslagen, beseffen we des te meer hoe belangrijk het is om ons goed te voelen in de ruimtes waar we wonen en werken. Een mooie, inspirerende werkplek is niet enkel aangenaam, het zal ook de concentratie en productiviteit ten goede komen. Een thuiskantoor als pareltje van het huis? Yes we can!

Je thuiskantoor inrichten voor meer productiviteit

Waar je op je werkplek niet echt kan kiezen hoe de inrichting er uit ziet, kan je dat op je thuiskantoor gelukkig wél. En dat is goed nieuws! Niet enkel wanneer je geen echte fan was van dat sobere interieur op je kantoor, maar ook wanneer je je productiviteit en humeur wil boosten.

Zo kan je kiezen om kleuren te gebruiken om emoties, een bepaald gedrag of gevoel op te roepen. Wist je dat bijvoorbeeld oranje een kleur is die prikkelt en zorgt voor creativiteit, focus en scherpte? Of dat blauw vernieuwing oproept, zorgt voor verfrissing, rust, en wordt geassocieerd met betrouwbaarheid? De kleur groen zorgt dan weer voor een ontspannen en positieve sfeer.

Ook kan je aandacht schenken aan kleinere details in je thuiskantoor om je helemaal in je element te voelen. Als alle details op elkaar zijn afgestemd geeft dat immers een gevoel van rust en harmonie. Kies daarom voor raam-,deur-, en meubelbeslag dat in dezelfde lijn ligt als de rest van de ruimte.

Enkele tips?

  • Combineer de greepjes van je bureau met je raambeslag, of kies datzelfde metaal als je deurbeslag.
  • Kies voor bronzen tinten meubelbeslag in ruimtes met warme kleuren.
  • Ga voor strakke zwarte grepen op de kasten en speel met de lijnen van de rest van de ruimte.

Bij Dauby heb je de keuze uit landelijk, tijdloos , modern of klassiek raam-, deur- en meubelbeslag.

Wat ook de uitstraling is die bij jouw interieur past, een thuiswerkplek waar je je eigen ding kan doen, in harmonie met de rest van de ruimte, zal je productiviteit ongetwijfeld doen boomen!

Inrichten en vernieuwen

Waar niet iedereen meteen een aparte ruimte als thuiskantoor voorhanden heeft, doen ook andere leefruimten, zoals de keuken of woonkamer, dienst als flexwerkplek. Een grote keukentafel of kookeiland doen het immers ook prima als bureau.

Toch een beetje uitgekeken op je keuken en heeft het je juist zin gegeven om je keuken te vernieuwen? Dit kan, zonder grote uitbraakwerken, maar met veel oog voor detail!

Ook in je keuken kan je je meubelbeslag perfect laten coördineren met je raam-, en deurbeslag, voor die stijlvolle finish van je nieuwe werkplek.

Of misschien is het tijd voor een nieuwe, hippe spatwand uit metalen tegels van Pure® Tiles achter je fornuis. Een echte eye-catcher die je keuken onmiddellijk transformeert! Je kan deze het middelpunt van je keuken maken door verschillende metalen af te wisselen, of juist meer harmonie creëren en kiezen voor een metaal dat helemaal blendt met de rest van je keuken.

Of wat dacht je van nieuwe details zoals een handdoekenrekje uit de Pure® Plus-collectie, in hetzelfde materiaal als je greepjes en bars op de kasten en lades? Echte minimale ingrepen met maxi-effect!

Kriebelt het ook om je keuken te vernieuwen of om je thuiskantoor een kleine upgrade te geven met passend deur-, raam-, en meubelbeslag? Ga alvast op ontdekking op www.dauby.be voor inspiratie en advies!

Gepubliceerd op15 juli 2021 om 0:00