Deel deze spotlight

Tarkett presenteert nieuwe Lush collectie tapijten en vloerkleden

Tekst
BeeldTarkett Nederland

Haal de natuur in huis met een bouclé structuur met 'twill' effect

De nieuwe op maat gemaakte tapijt- en vloerkledencollectie van Tarkett omvat zachte en robuuste vloerstukken in 13 neutrale kleuren, variërend van lichte aardetinten tot diepe steennuances. De Lush collectie combineert stijlvol design met duurzaamheid en brengt de natuur in huis, passend bij elke woonstijl.

In balans met de natuur

Het Lush vloerkleed wordt op maat gemaakt om aan te sluiten bij elke interieurstijl, zowel qua formaat als vorm. Kies uit strakke, rechthoekige ontwerpen of organische, ronde varianten. Door verschillende vormen en kleuren te combineren, geïnspireerd door de natuur, wordt een serene sfeer gecreëerd. De garens van de vloerkleden worden duurzaam geproduceerd, wat ze sterk en volledig recyclebaar maakt.

Warm Minimalisme

De 'Warm Minimalisme' trend omarmt natuurlijke materialen en combineert diverse texturen om een dynamische sfeer te creëren. Vloerkleden zijn essentieel op betonnen en houten vloeren en voegen luxe, warmte en comfort toe. De vlakke bouclé structuur van Lush sluit aan bij deze trend en past moeiteloos in een landelijk-modern interieur met een ingetogen en robuust karakter

Gezond binnenklimaat

De concentratie en welzijn wordt verbeterd door een vloerkleed onder een bureau of eettafel te plaatsen. Naast dat dit akoestisch gezien de meest geschikte oplossing is, zijn de zachtheid en textuur van de nieuwe Lush collectie extra redenen om te kiezen voor een op maat gemaakt vloerkleed. De natuurlijke kleuren helpen afleiding te minimaliseren en overstimulatie te voorkomen, terwijl ze een ontspannen en warme sfeer creëren. Bovendien vangt het tapijt stof en vuil effectief op, wat gemakkelijk kan worden verwijderd door te stofzuigen. De luchtkwaliteit wordt verbeterd zonder rondzwevende stofdeeltjes.

Trendkleur: 'Amber' en 'Soft Tones'

Een warme en gezellige slaapkamer is essentieel voor een goede nachtrust en het opbouwen van weerstand. Met de amberkleurige versie van de Lush collectie als kamerbreed tapijt in de slaapkamer wordt een warmere gevoelstemperatuur in de ruimte verzekerd. Naast behaaglijkheid en comfort neemt ook het gevoel van luxe toe. De zachte oranjebruine structuur, met de uitstraling van barnsteen, geeft een mediterraan tintje aan het interieur. Lush nodigt uit om op blote voeten te lopen, dagelijkse yogaoefeningen op de grond te doen of gewoon lekker languit te luieren.

In een architectonisch huis met natuurlijke (beton)look wanden en vloeren, maakt een Lush vloerkleed in de trendy soft-tone Lush 1711 een groot verschil voor de levendigheid in huis. Met de zonnige uitstraling van dit vloerkleed in 'edge' vorm wordt een frisse zomerse sfeer gecreëerd.

Stylingtip: trap & hal samen

Een trap is vaak kaal, glad en gehorig, wat niet meer past bij de nieuwste woontrends waarin zachte en natuurlijke materialen warmte, tactiliteit en comfort creëren. Het Lush tapijt is ideaal en veilig voor het bekleden van de trap. Een goede stylingtip is om het tapijt naadloos door te laten lopen in de rest van de hal. Hierdoor worden trap en hal optisch met elkaar verbonden, wat zorgt voor een warmere, luxere uitstraling en meer ruimtelijkheid. Lush heeft een gemêleerde bouclé structuur en is geschikt voor intensief gebruik, waardoor slijtage en vlekken geen probleem zijn.

Bekijk de designs Lush collectie

Meer weten over de Lush collectie? Kijk dan op de website van Tarkett of stuur een mail voor rechtstreekscontact en eventuele persoonlijke interieurvragen naar home.nl@tarkett.com De Lush collectie is nu verkrijgbaar als kamerbreed tapijt (400 cm breed) en als vloerkleed op maat.

Gepubliceerd op2 juli 2024 om 15:08
Adres
Taxandriaweg 15
5142PA Waalwijk
Contact
Denise van Keulen