Deel deze spotlight

MAAK VERLICHTING GEEN SLUITPOST

Tekst
BeeldTrilux Benelux

Bij TRILUX, de Duitse marktleider in professionele verlichting, is iedereen van het belang van goede verlichting overtuigd. Toch komt het in Nederland nog heel vaak voor dat de lichtexpert pas laat in het bouwproces betrokken raakt. Het gevolg is dat er een functionele beslissing wordt gemaakt over de prijs-as: “Oh, er moet nog verlichting in, hoor je dan. Dat is zo zonde, want zelf in de functionele verlichting kunnen bewuste designkeuzes gemaakt worden”, aldus Willem Dammers, managing director bij TRILUX Benelux.

“De kloof tussen de Nederlandse architect en goede verlichting is groot”, begint Dammers. “De architect heeft over het algemeen weinig kennis van verlichting, terwijl goede verlichting sterk bijdraagt om de architectuur te verrijken en de kwaliteit voor de gebruiker te verbeteren. Dat is waar het uiteindelijk om draait, de gebruiker van een gebouw.”

GET INSPIRED BY LIGHT

"Het bewustzijn over het belang van goede verlichting begint langzaam te groeien”, vervolgt Dammers. “Wij laten het de architect en lichtontwerper graag met eigen ogen zien. Bijvoorbeeld in onze Light Campus in Amersfoort, Mechelen of Keulen. Hier ervaar je wat verschillende verlichtingstechnieken, lichtkleuren en composities met de ruimte en de gebruiker van het gebouw doen.”

VERLICHTING NODIG?

Tot slot heeft Willem nog een tip: “Laat je vooral adviseren door een partij met kennis van zaken, waarbij functionaliteit en design hand in hand gaan. Wij ontwikkelen onze armaturen en lichtplannen, in overleg met de architect en eindgebruiker, volledig in eigen huis. Onze gekwalificeerde lichtexperts helpen graag met verlichten; van tekentafel tot realisatie.”

www.trilux.com

Gepubliceerd op24 maart 2021 om 0:00