Deel deze spotlight

Interior Glassolutions

TekstBo van der Meij
BeeldInterior Glassolutions

Bij Interior Glassolutions zijn ze gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met glassystemen ten behoeve van interieur- en exterieurtoepassingen. We gingen in gesprek met Rob Helmons, Sales Manager in het project, over het recent afgesloten project ‘Kontakt der Kontinten’ in Soesterberg. Een echte eyecatcher met een prachtige uitwerking met de producten en knowhow van Interior Glassolutions.

Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten is een complex van een aantal voormalige kloostergebouwen midden in het bos gelegen in Soesterberg. Voor de renovatie was de inrichting en uitstraling van het restaurantgedeelte Proeflokaal De Wereld verouderd en afgeschreven. Tijd voor verandering! Om deze veranderende vraag te kunnen beantwoorden heeft het hotel er toen der tijd voor gekozen om een flinke uitbreiding en verbouwing te geven aan het restaurant en de keuken.

LICHT EN LUCHT

Interior Glassolutions heeft een goede samenwerking opgebouwd met dhr. Mallo van PMO Hospitality. Zo vertelt Rob Helmons: ‘Hij heeft ons destijds benaderd omdat hij een partij zocht die samen met hem een transparante gevel en glasdakconstructie kon maken. Met dhr. Mallo hebben we reeds vele werken gemaakt en daarom heeft hij ons ook betrokken bij dit project.’

De wens van Kontakt der Kontinten was vrij duidelijk, Licht en lucht. Een goede combinatie tussen binnen en buiten, zodat je vanuit het restaurant kan genieten van de omgeving. Interior Glassolutions is gespecialiseerd op gebied van maatwerkoplossingen van glassystemen ten behoeve van interieurtoepassingen. ‘We bieden totaaloplossingen voor speciale glasoplossingen in huis of bij een project, waarbij we vanaf het begin ontwerp tot en met de calculatie, engineering en montage alles in eigen beheer hebben en meedenken’ aldus Rob Helmons.

PROJECT KONTAKT DER KONTINENTEN X INTERIOR GLASSOLUTIONS

Opgave: Uitbreiding & optimalisatie restaurant conferentiehotel, Soesterberg Opdrachtgever: Kontakt der Continenten Soesterberg Start bouw: 2019 Oplevering: 2020 Gebruikte producten:

1. Spider isolerende zonwerende dakbeglazing (Coollite SKN165) - mooie fotometrische eigenschappen van het glas

2. Structurele isolerende buitengevel (Coollite SKN165)

3. Glazen balustrades

4. Glazen schuifwand en glaswand binnen in het gebouw

Dit project was een uitdagend, technisch maar bovenal mooi project waarbij verschillende specialiteiten van Interior Glassolutions konden worden toegepast. Een lange voorbereiding met een bezoek aan een aantal referentieprojecten was nodig zodat alle belanghebbende de juiste keuze konden maken voor de toepassingen. Hier werd voornamelijk gekeken naar het zonwerende glas en door middel van de referentieprojecten kon er door een soortgelijke gevel een goede keuze gemaakt worden. Het eindresultaat mag er dan ook zeker wezen!

Het antwoord op de vraag wat de boodschap van Interior Glassolutions is naar de architect? ‘Architecten hebben een ontwerp voor ogen waar ze in het gehele project eigenlijk niet van willen afwijken. Het is daarom mooi om te zien dat we samen met de architect kunnen blijven zoeken naar speciale glastoepassingen en oplossingen. Op deze manier behalen we met z’n alle toch het doel om de wens van de architect te kunnen waarmaken!’ aldus Rob Helmons.


Gepubliceerd op5 juli 2022 om 9:00