Rockfon

In het eerste kwartaal van dit jaar opende Rockfon zijn splinternieuwe kantoor in Roermond in samenwerking met Wonderful Day Design.

De basis van het ontwerpproces lag in nauwe samenwerking met de medewerkers van Rockfon. Collega’s van diverse afdelingen kwamen bij elkaar en bespraken zowel de operationele behoeften van elke afdeling als de individuele wensen. Al deze elementen samengevoegd resulteerde in een verfrissende werkomgeving waarin elke medewerker zich kan thuisvoelen en optimaal kan presteren.

Bij Rockfon staat akoestiek centraal - het welzijn van mensen is prioriteit nummer één. Het motto is: "Een wereld creëren die voor iedereen goed klinkt." Het is dan ook niet verrassend dat akoestiek een van de hoofdthema's in het ontwerp is. Zij hebben vanaf het begin samengewerkt met het akoestisch adviesbureau Level Acoustics om de juiste keuzes te maken en te zorgen voor een akoestisch uitmuntend resultaat. De tapijttegels DESSO Serene en Serene Colour hebben hier een mooie bijdrage aan geleverd. Deze collecties zorgen voor een minimale geluidsreductie van 24dB.

Het moderne kantoor is de afgelopen tijd ingrijpend veranderd. Bij Rockfon begrijpen ze maar al te goed dat mensen productiever zijn in een werkomgeving waarin ze zich prettig voelen en zich goed kunnen concentreren. Het nieuwe kantoorontwerp is geïnspireerd op natuurlijke elementen, waarbij het welzijn van de gebruikers voorop staat. Zo zijn er flexibele werkplekken gecreëerd maar ook samenwerkingszones en ruimtes waar je je kunt terugtrekken om ongestoord te werken. De verschillende DESSO tapijttegels die hier zijn toegepast zijn ideaal voor het aanbrengen van zonering, mede door de opvallende kleuren.

Gepubliceerd op2 juli 2024 om 0:00