Deel deze spotlight

Zwarte stalen deuren: Ben jij al aan het sparen?

Tekst
BeeldXYTO Media

Staal is een materiaal dat in de deur- en kozijnindustrie ongeëvenaarde lange termijn voordelen biedt. Het is robuuster, heeft minder reparaties nodig en gaat langer mee dan andere producten. Door zijn natuurlijke sterkte overtreft staal andere materialen op gebieden zoals beveiliging, brandveiligheid, geluidsdemping, weerstand tegen vandalisme en zelfa hygiëne. Ontdek snel meer.

Waarom kiezen voor zwarte stalen deuren?

Als je de eigenschappen van staal vergelijkt met die van hout, aluminium en FRP (vezelversterkte kunststof), wordt duidelijk waarom stalen deuren een uitstekende keuze zijn. Stalen deuren zijn duurzamer, bieden een hogere mate van bescherming tegen indringers en zijn energiezuiniger dan houten deuren. Bovendien geven zwarte stalen deuren een uniek en verfijnd esthetisch element aan elk interieur. Zie ook de afbeelding hieronder waarop te zien is hoe de experts van Steellife een zwarte stalen deur bij een klant geïnstalleerd hebben.

Wanneer kun je spreken over een goede stalen deur?

Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden bij de aankoop van een stalen deur, waaronder de kwaliteit van de componenten, de montage, de verf, de garantie van de fabrikant, de klantenservice na verkoop, de productietijd en de installatie. Het is belangrijk om de deur grondig te controleren op zichtbare deuken of krassen en de accessoires te controleren om te verzekeren dat alle elementen stevig bevestigd zijn. Laat een stalen deur ook altijd plaatsen door een expert, zodat je zeker weet dat het goed gebeurt.

De levensduur van stalen deuren

Als ze goed onderhouden worden, kunnen stalen deuren meer dan 30 jaar meegaan. Het is echter belangrijk om te weten dat blootstelling aan vocht, zuurstof en koolmonoxide roest kan veroorzaken, wat de levensduur van de deur kan beïnvloeden.

Welk soort staal i het beste voor deuren?

Er zijn verschillende soorten staal beschikbaar, maar niet alle zijn geschikt voor deuren. Verzinkt staal wordt doorgaans gebruikt voor buitendeuren, terwijl roestvrij staal robuuster is maar veel van dezelfde sterkte eigenschappen behoudt.

Hoe zorg je voor een stalen deur?

Het is cruciaal om je stalen deur goed te onderhouden om roest te voorkomen. Dit omvat regelmatige schoonmaak, het smeren van de scharnieren, en het aanbrengen van autowas of olie. Als de verf beschadigd is, moet de deur opnieuw gegrond en geschilderd worden. Kies je voor de stalen deur zwart van Steellife? Dan word je deur voorzien van een poedercoating (een extra beschermend laagje), waardoor je hier geen rekening mee hoeft te houden.

Stalen deuren Versus houten deuren

Hoewel stalen deuren duurzamer en brandbestendiger zijn dan houten deuren, kunnen ze niet gerepareerd worden als ze bekrast of beschadigd zijn. Houten deuren hebben een natuurlijke charme die stalen deuren niet hebben, maar ze vereisen meer onderhoud omdat ze regelmatig moeten worden geschilderd om schimmelgroei te voorkomen. Kortom, zwarte stalen deuren bieden talrijke voordelen op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en esthetiek. Hoewel ze soms enig onderhoud vereisen, is de investering de moeite waard voor de lange levensduur en superieure prestaties die ze bieden. Meer weten over zwarte stalen deuren? Vergeet dan zeker niet om de stalen deur zwart pagina te bekijken van Steellife.

Gepubliceerd op13 juli 2023 om 15:18
Adres
Van Benthuizenlaan 1
1701BZ Heerhugowaard
Contact
Jolanda Eyzinga