Zonwering met ritssysteem voor particuliere en zakelijke gebruiker kan tegen een stootje!
Screens met een ritssysteem wordt in Nederland steeds meer toegepast. Deze ontwikkeling laat zich eenvoudig verklaren door de lange houdbaarheidstermijn levensduur van het systeem. De kans op beschadigingen dat het doek gaat scheuren bij door wind is bij een systeem met ritsgeleiding veel minder groot dan bij reguliere systemen ten opzichte van een regulier doek dat naar beneden wordt gelaten.
Commercieel manager bij Smits Rolluiken en Zonwering Tom van Boxtel: “De initiële investering ligt hoger, maar op termijn over de gehele levensduur is de toepassing goedkoper.” Een strip van kunststof Een speciale zijgeleider houdt de rits vast die aan het doek gesealed zit.
Pluspunt
Van Boxtel legt uit dat de consument een langdurig en intensief gebruik van het ritssysteem als een groot pluspunt beschouwt. “De zonneschermen screens zie je nu vaker een veranda of serre sieren. Mensen hebben nog meer plezier van een product wanneer de kans op beschadiging laag is.” In iedere stand zijn de schermen windvast en in gesloten toestand ook nog eens insectwerend.
Ook in de utiliteitsbouw krijgt het type zonwering de nodige aandacht. Zoals in Capelle aan de IJssel, waar Smits Rolluiken en Zonwering screens met een ritssysteem leverde de specialist in rolluiken en zonwering aan een groot gevelspecialist uit Gorinchem zonneschermen die zij vervolgens onder een hoek van zeventien graden hebben geplaatst. Voor de gevel van een showroom werden de schermen uit het lood gezet, na het maken van een testopstelling. Door de schermen niet verticaal naar beneden maar onder een bepaalde hoek te plaatsen, kon het systeem toch aan de bestaande gevel worden gehangen.
Eén geheel
De zonweringspecialist Smits uit het Brabantse Cuijk werkt behalve met een dealernetwerk dat particulieren bedient, samen met gevelspecialisten voor de utiliteitsbouw. “Bij het plaatsen van zonwering voor de utiliteitsbouw, is het altijd zoeken naar een toepassing waarbij de zonwering één geheel is met het pand zoals de architect voor ogen had. Daarbij zoek je naar de best technisch passende oplossing.”
Smits Rolluiken en Zonwering valt ook terug op de technische kennis van het moederbedrijf zusterbedrijf en tevens systeemontwikkelaar AVZ uit Best waar men over een eigen R&D-afdeling beschikt. “Gezamenlijk kijken we naar de best passende oplossing voor een opdrachtgever.
" De componenten voor systemen die in Best worden ontwikkeld, gaan bij Smits naar de assemblageafdeling. Van Boxtel: “De zonwering de doeken komen komt geconfectioneerd binnen, waarna wij er een gereed product van maken. Daarna vindt het zijn weg naar de projectafnemer of dealer.”