Deel deze spotlight

Welke stuc voor badkamer?

Tekst
BeeldXYTO Media

De badkamer is een vochtige ruimte en wil je de wanden of het plafond van stucwerk voorzien dan heb je vochtbestendige stuc nodig. Dit is belangrijk om bijvoorbeeld schimmelvorming en loslaten van het materiaal te voorkomen. Met betrekking tot stuc en de gewenste afwerking qua design en kleur zijn er verschillende mogelijkheden om een keuze uit te maken.

Kant-en-klare stuc inclusief afwerking

Wil je de muren in de badkamer volledig strak afwerken dan is het ideaal om daarvoor kant-en-klare waterdichte stuc voor te gebruiken. Dit type stuc is beschikbaar inclusief afwerkingsmateriaal, zodat je na het aanbrengen van de stuc niets meer hoeft te doen. Het materiaal bestaat wat dat betreft uit een combinatie van basisstuc en afwerkpleister. Wil je alsnog tegels aanbrengen over de muur? Het voordeel is dat je met dit type stuc dan geen voorstrijk meer hoeft te gebruiken.


Beton ciré stuc in de badkamer voor een uniek design

Wil je een mooi design in je badkamer realiseren op de wanden dan leent beton ciré stuc zich daar perfect voor. Dit is een watervaste stuc die je badkamer een stijlvolle, levendige en luxe uitstraling geeft. Het grote voordeel van dit type stuc voor de badkamer is dat je een bestaande tegelwand gewoon kan laten zitten. De beton ciré stuc is over allerlei ondergronden aan te brengen. Bovendien heb je de mogelijkheid om uit andere kleuren dan grijs te kiezen, zoals taupe of een zandkleur. Het is verder een hygiënische en naadloze afwerking en gemakkelijk in het onderhoud.


Speciale kalk stuc

Er zijn nog meer mogelijkheden om de wanden van je badkamer een mooi design te geven, zoals met speciale kalk stuc ofwel tadelakt. Dit type stuc komt van oorsprong uit Marokko en is te zien als een natuurlijke stuc die waterdicht is te maken. De techniek komt neer op het polijsten van wanden met een polijststeen. Je krijgt met speciale kalk stuc een fantastische uitstraling in je badkamer, maar het is wel een kunst om tadelakt perfect op de muren aan te brengen. Je kan dan ook overwegen om dit aan een tadelakt specialist over te laten, zodat je verzekerd bent van vakwerk.


Stuc in badkamer aanbrengen

Het aanbrengen van stuc in de badkamer is een klus die je zelf kan uitvoeren, maar kost je wel moeite en tijd als je er geen ervaring mee hebt. Als je aan de slag gaat, is het belangrijk om een stappenplan te volgen voor het aanbrengen van stuc in de badkamer. Daarbij is het goed om te weten dat er voor het aanbrengen van verschillende soorten stuc ook verschillende technieken zijn. Het aanbrengen van speciale kalk stuc gebeurt wat dat betreft met andere gereedschappen en materialen dan beton ciré stuc of kant-en-klare waterdichte stuc. Daarom is een goede voorb


Voordelen stuc in de badkamer

Stuc in je badkamer als eindafwerking van wanden biedt meerdere voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een tegelwand. Je creëert met stucwerk een volledig naadloze wand, waardoor de hygiëne optimaal is. Bovendien ontstaat er hierdoor een meer ruimtelijk effect en kan je het design afstemmen op je persoonlijke wensen. Zo heb je ook de keuze uit allerlei verschillende kleuren.

Gepubliceerd op20 februari 2024 om 10:37
Adres
Van Benthuizenlaan 1
1701BZ Heerhugowaard
Contact
Jolanda Eyzinga