Deel deze spotlight

Welke kleur muur bij een visgraat vloer?

Tekst
BeeldXYTO Media

Heb je een visgraat vloer in het interieur en wil je een mooie kleur op de muur die daarbij past? Het kiezen voor een bepaalde kleur heeft altijd effect op de uitstraling en op de sfeer. Bovendien zijn er enorm veel verschillende kleurtinten om een keuze uit te maken. Om je interieur met visgraat vloer en kleur op de muur helemaal naar wens te realiseren, komen onderstaande tips van pas. Het uitgangspunt is daarbij de kleur en stijl van de visgraat vloer.

Wit of lichtbeige op de muren voor elegante look

Een visgraat vloer die in een lichte kleur is uitgevoerd, zoals licht eiken heeft een ruimtelijk effect. Licht eiken in een witte tint combineert wat dat betreft prachtig met een lichte kleur op de muur, waarmee je een verfijnde en serene sfeer creëert. Deze combinatie zie je onder meer terug in Scandinavische interieurs, waar wit en lichte kleuren hout en andere natuurlijke materialen de hoofdrol spelen.


Je kan de muren bijvoorbeeld wit maken, maar ook voor een andere natuurlijke lichte tint kiezen, zoals lichtbeige of een lichte zandkleur. Deze tinten passen eveneens goed in een interieur dat meer landelijk is ingericht. Er zijn verschillende van deze lichte kleurtinten die als neutraal zijn te omschrijven. Er ontstaat hierdoor in combinatie met een lichtgekleurde visgraat vloer een elegante sfeer. Wit is verder ook ideaal om op de muren toe te passen, omdat het visgraatmotief op deze manier perfect uitkomt.


Donkere kleur voor stijlvolle uitstraling

Een donkere kleur op de muur zorgt bij een visgraat vloer voor een stijlvolle uitstraling in het interieur. Een donkere antracietkleur op een muur voorziet bijvoorbeeld in een klassiek tintje en een bosgroene kleur benadrukt een meer authentieke en natuurlijke look. Bijvoorbeeld in een interieur dat met een urban jungle stijl is ingericht.


Het is wel afhankelijk van de lichtinval en grootte van de ruimte om te bepalen of een donkere kleur op de muur de beste optie is. Het nadeel van een donkere kleur op de wand is dat een kleine ruimte er nog kleiner door lijkt. Een donkere kleur is wel ideaal in een woonkamer met een groot oppervlak. Hierdoor komt de visgraat vloer mooi naar voren net als de kleur op de muur.


Contrasterende kleur voor bijzonder effect

Het aanbrengen van een contrasterende kleur op de muur bij een visgraat vloer benadrukt beide onderdelen in het interieur afzonderlijk. Een contrasterende kleur steekt af en geeft het interieur een dynamische energie. Bijvoorbeeld door een lichte kleur op de muur aan te brengen als er sprake is van een donkergekleurde visgraat vloer. Of andersom, als de visgraat vloer een lichte tint heeft, is er een donkere kleur op de muur aan te brengen. Er zijn op deze manier allerlei sfeereffecten te creëren die af te stemmen is op de gewenste stijl in het interieur.


Afgeleide kleurtinten voor een mooie eenheid

Wil je meer eenheid in het interieur creëren dan is het ideaal om in de lijn van de kleurtint van de visgraat vloer kleur op de muur aan te brengen. Is de vloer bijvoorbeeld lichtgrijs dan kies je uit dezelfde kleurserie een kleur grijs voor op de muur.


Gepubliceerd op25 juli 2023 om 10:01
Adres
Van Benthuizenlaan 1
1701BZ Heerhugowaard
Contact
Jolanda Eyzinga