Deel deze spotlight

Welke kleur gordijnen bij groene muur?

Tekst
BeeldXYTO Media

Heb je een groene muur en ben je op zoek naar nieuwe gordijnen dan is het belangrijk dat de kleuren bij elkaar passen. Groen is een kleur die in allerlei tinten voorkomt en het is afhankelijk van deze kleurtint welke kleur gordijnen er het beste bij past. Overigens is groen als kleur in het interieur ideaal om een natuurlijke uitstraling te realiseren. De kleur staat bovendien symbool voor rust en ontspanning. Voor wat betreft de kleur gordijnen die bij een groene muur passen, heb je de keuze uit allerlei mogelijkheden. Daarbij is het wel belangrijk om met een aantal aandachtspunten rekening te houden.

Stijl en afstemming op je interieur

Bij het kiezen van een bepaalde kleur gordijnen die passen bij je groene muur is het van belang om je eigen stijl aan te houden. Bijvoorbeeld door met de structuur, stof en weving van de gordijnen rekening te houden. Gordijnen zijn wat dat betreft in allerlei designs te verkrijgen en bovendien varieert de dikte van de stof. Kijk daarom goed welk type gordijn aansluit op je eigen voorkeur en daarnaast bij de groene muur past. Naast zware overgordijnen heb je bijvoorbeeld ook de keuze uit allerlei soorten inbetween gordijnen. Deze zijn overigens uitstekend met elkaar te combineren. Let bij het uitkiezen van een bepaald soort gordijnen ook op of het design past bij de vloer, meubels en raamwerk.

Kleur gordijnen bij donkergroene muur

Heb je een donkergroene muur en wil je een natuurlijke sfeer realiseren? Lichtbeige gordijnen of een zandkleur passen daar perfect bij. Je kan ook de nadruk leggen op meer warmte en gezelligheid en dan is het ideaal om voor okergele gordijnen te kiezen. Die matchen goed bij een donkergroene muur. Komen er veel grijstinten voor in je interieur en wil je wat extra kleur aanbrengen? Oudroze gordijnen bij een donkeregroene muur is een gewaagde combinatie en staat garant voor een trendy look.

Kleur gordijnen bij mintgroene muur

Mintgroen is een frisse kleur die vanaf de muur een zachte uitstraling met een koele ondertoon heeft. Deze pastelkleur is met verschillende kleuren gordijnen te combineren. Wil je de frisse uitstraling benadrukken dan kies je bijvoorbeeld voor witte gordijnen. In een modern en strak interieur kan je ook voor zwarte gordijnen kiezen. In dat geval versterken beide kleuren elkaar.


Beige, antraciet en grijs zijn eveneens prima kleuropties voor gordijnen die bij een mintgroene muur passen. Kijk naar de kleuren in de rest van je interieur om de perfecte match te maken. In principe passen andere pastelkleuren ook prima bij mintgroen. Het wordt echter een zoetig geheel als je bijvoorbeeld als je pastelkleurige gordijnen in zachtroze of zachtgeel combineert met een mintgroene muur.

Kleur gordijnen bij olijfgroene muur

Een olijfgroene muur voorziet je interieur van een warme en natuurlijke uitstraling. Het is een specifieke groentint waarbij het extra belangrijk is om gordijnen in de juiste kleur bij te kiezen. Natuurlijke kleuren passen perfect bij olijfgroen en dan kan je denken aan zandkleuren en beigetinten, maar ook aan terracotta als kleur voor gordijnen. Overigens past grijs in een lichte tint er eveneens prima bij.


Kleur gordijnen bij appeltjesgroene muur

Een muur in appelgroen knalt er natuurlijk uit in je interieur. Het is de vraag of je kleur de overhand wilt geven of dat je wat meer rust zoekt. Zwart en wit zijn perfecte combinaties met appeltjesgroen en brengen wat meer kalmte in je interieur. Je kan echter ook voor een meer levendige uitstraling kiezen en een appeltjesgroene muur combineren met blauwe, gele of roze gordijnen.

Gepubliceerd op7 november 2023 om 14:03
Adres
Van Benthuizenlaan 1
1701BZ Heerhugowaard
Contact
Jolanda Eyzinga