WaterRower NOHrD - De beste fitnessapparatuur in een fantastische jas

TekstMARIEKE POOL
BeeldOPTIMA FORMA FITNESS

Functionele sporttoestellen, duurzaam geproduceerd en waanzinnig qua looks. De fitnesstoestellen van WaterRower NOHrD Benelux worden vervaardigd uit natuurlijk materialen die in elke omgeving passen, thuis en op kantoor. Omdat de toestellen met hun looks onderdeel worden van het interieur, blijven ze in het zicht en is de kans op gebruik groter. Extra winst dus.

Dat interieurarchitecten de producten van WaterRower NOHrD Benelux graag in hun interieurs toepassen, is gezien de looks volledig te verklaren. Dat de oogstrelende apparatuur ook nog eens een leven lang meegaat, is voor de eindgebruiker nog meer reden om akkoord te geven op de aankoop. Eigenaar Franklin van der Zijde: ‘Onze producten vallen in de smaak bij mensen die iets met design hebben. En toch worden onze producten in eerste instantie vanuit het oogpunt van functionaliteit ontwikkeld. De techniek moet eerst goed zijn, daarna kijken we pas om we het in onze stijl kunnen maken. Pas als het 100% is, gaan we over tot bouwen.’

WATERROWER

100% scoren op functionaliteit dus. Dat lukt de WaterRower al sinds 1988. Deze roeimachine is ontworpen door John Duke in de tijd dat ook roeiboten nog van hout gemaakt werden. De roeier is gemaakt van duurzaam hardhout uit de Appalachian Mountainregio waar het herplanten van bomen met een gemiddelde factor van 2,29 sneller gaat dan het oogsten. Dit hout is zeer robuust en -omdat het schokken en trillingen dempt- perfect geschikt voor de constructie van een roeiapparaat.

De WaterRower is niet alleen visueel een blikvanger, maar ook technisch gezien een hoogtepunt. Deze roeimachine heeft een compacte, rechtlijnige bouw en past moeiteloos in iedere omgeving. Door gebruik te maken van water als weerstandselement simuleert de WaterRower het echte roeien op een natuurgetrouwe manier. De watertank geeft zowel een visuele als een akoestische terugkoppeling tijdens de training waarbij de weerstand zich automatisch aan iedere gebruiker aanpast.

NOHRD

Dit zustermerk van WaterRower vervaardigt haar fitnessapparatuur in het Duitse Nordhorn. Alle producten van NOHrD worden gemaakt van hout uit hernieuwbare bossen. De exclusieve fitnessapparaten zijn verkrijgbaar in essen-, eiken-, kersen- en walnoothout en zijn uitgerust met (kunst)leren bekleding. In het uitgebreide assortiment van NOHrD vind je alle denkbare soorten fitnessapparatuur. Van loopbanden tot dumbbells, van stabiliteitstrainers tot complete fitnesswanden.

TERUG IN DE TIJD

‘Alle apparatuur in ons assortiment is gemaakt van hout. Het is dan ook de rode draad door onze organisatie, iets waarmee we uniek zijn in de markt. Ik deed al in 1996 zaken met WaterRower, toen vanuit de fitnessspeciaalzaak die ik met een paar compagnons bestierde. Toen ik in 1999 mijn eigen onderneming startte, benaderde WaterRower mij voor het exclusief distributeurschap in de Benelux. En ik hapte toe. Natuurlijk, want dit product is én functioneel én prachtig om te zien. In die tijd kwam internet nog maar net om de hoek kijken,’ vertelt Franklin. ‘Ik reed daarom de hele Benelux door met een WaterRower achter in de bus om bij geïnteresseerden mijn verhaal te doen. Inmiddels hebben we een fantastische showroom én internet. Ik kan je vertellen, dat scheelt een hoop reistijd.’

Gepubliceerd op23 september 2022 om 9:00