Deel deze spotlight

Wat voor stoel in de babykamer?

Tekst
BeeldXYTO Media

Het is fijn en praktisch om een stoel in de babykamer te hebben staan waar je comfortabel in zit om bijvoorbeeld je baby te voeden. Of om samen met je baby in de stoel te zitten om je kind in slaap te wiegen of even naast het bedje te zitten. Het grote voordeel van een stoel in de babykamer is dat je niet de kamer uit hoeft. Bovendien heb je alle spullen bij de hand die nodig zijn, zoals luiers om je kindje te verschonen. Het is natuurlijk wel aan te raden om een stoel neer te zetten die optimaal comfort biedt.

Fauteuil als stoel in de babykamer

Geef jij je kindje borstvoeding dan is het ideaal om dat te doen op een stoel in de babykamer. Bij het kopen van een stoel zijn er een aantal aandachtspunten om rekening mee te houden. De hoogte van het zitvlak speelt bijvoorbeeld een rol, omdat je natuurlijk gemakkelijk wilt opstaan met je baby op de arm.


Verder is het handig als de stoel over armleuningen beschikt, waar je arm op rust als je de baby bij je hebt en aan het drinken is. Een fauteuil is wat dat betreft een ideale stoel in de babykamer, want deze biedt comfort en is praktisch. Fauteuils hebben een brede zitting, armleuningen en voorzien in optimaal gemak. Je kan het design en de kleuren afstemmen op de inrichting van de babykamer. Of je kiest een neutrale kleur, zodat je de stoel op een later moment ook een ander plekje in huis kan geven.


Zachtjes schommelen in een schommelstoel

Wil je een stoel in de babykamer om je kindje zachtjes in slaap te wiegen? Dan is een schommelstoel een echte aanrader. Het is misschien wel een wat minder praktische stoel om je kindje in te voeden. Vaak zijn schommelstoelen van hout gemaakt en hebben deze een landelijk design, maar er zijn ook hypermoderne schommelstoelen met een strak en minimalistisch ontwerp. Het is niet aan te raden om een schommelhangstoel aan te schaffen die je aan het plafond hangt. Deze is wat minder praktisch om met een baby op je arm in plaats te nemen.


Volop ruimte met een loveseat

Heb je een grote babykamer in huis dan is er lekker veel ruimte om een loveseat neer te zetten. Dit is een extra grote stoel die net zoveel ruimte biedt als een bank met anderhalve zitplaats. Een loveseat is geschikt om met twee personen tegen elkaar aan te zitten. Heb je nog meer kinderen dan is er ruimte genoeg om er met zijn tweeën of drieën en je baby op plaats te nemen.


Weinig ruimte in de babykamer?

Een babykamer is vaak niet de grootste slaapkamer in huis, zodat je mogelijk beperkt ruimte hebt om een stoel neer te zetten. Een fauteuil is dan al snel te groot en een loveseat neemt wat dat betreft sowieso te veel ruimte in. Wil je toch een stoel op de kleine babykamer neerzetten dan kan je kijken naar een comfortabele eetkamerstoel om toch gemakkelijk te zitten.

Gepubliceerd op14 mei 2024 om 12:25
Adres
Van Benthuizenlaan 1
1701BZ Heerhugowaard
Contact
Jolanda Eyzinga