Deel deze spotlight

Wat is de beste bureaustoel?

Tekst
BeeldXYTO Media

De beste bureaustoel zorgt ervoor dat je geen lichamelijke klachten krijgt als je urenlang achtereen aan je bureau zit. De beste bureaustoel voorziet in optimaal comfort en is afgestemd op de werkzaamheden die je doet. Een belangrijke eis om hieraan tegemoet te komen, betreft de aanwezigheid van instelbare eigenschappen. Bovendien is het van belang dat de beste bureaustoel perfecte ondersteuning biedt om acht uur lang in een aangename zithouding te werken.

Bureaustoelen met certificering

Wil je de beste bureaustoel kopen dan is het aan te raden om op de certificering te letten. Er is dan bijvoorbeeld sprake van het voldoen aan bepaalde normen, zoals aan de NPR-1813 norm of aan de NEN-1335-norm. Een bureaustoel met NEN-1335 norm voldoet aan de van toepassing zijnde Arboregels. De NPR-1813 norm is daarop een aanvulling en heeft als extra eigenschap dat bureaustoelen een aantal graden meer instelbaar zijn.


8 uur zitten

Ben je op zoek naar de beste bureaustoel om een hele dag aan het bureau te werken? Dan is het goed om te kijken naar de specificatie betreffende het maximaal aantal uren om comfortabel en aangenaam te zitten. Indien een bureaustoel hier geschikt voor is dan staat er vermeld dat deze geschikt is om acht uur op te werken. Dit is geen standaardnorm voor bureaustoelen, zodat hierin echt een onderscheid te maken is.


Ahrend is het merk dat verschillende bureaustoelen ontwikkelt en bij het ontwerp rekening houdt met lange werkdagen. Een model dat zondermeer is aan te wijzen als een van de beste bureaustoelen is de Ahrend 2020 Verta. Dit is een ergonomische bureaustoel van de beste kwaliteit met een comfortabele zitting en instelbare eigenschappen.


Instelbare opties

De beste bureaustoelen onderscheiden zich op meerdere vlakken. De instelbare opties voeren daarbij de boventoon. Doorgaans zijn de meeste uitvoeringen wel in hoogte verstelbaar. Dit is overigens een eerste voorwaarde om de bureaustoel op de lengtemaat van de gebruiker af te stemmen. Met betrekking tot de instelbare opties kan je ook kijken naar de verstelbaarheid van de zitting, rugleuning en armleuningen.


Het is verder aan te raden om te kijken naar de aanwezigheid van een kantelbare rugleuning en zitvlak. Op deze manier passen deze onderdelen zich aan je lichaam aan. De InterStuhl Prosedia W8rk 1721V beschikt over de hiervoor genoemde instelbare opties en is eveneens een uitstekende bureaustoel.


Materiaal

Het materiaal speel een belangrijke rol met betrekking tot het comfort. Het gaat dan niet alleen om de zitting, maar zeker ook om de rugleuning. Als je de hele dag met je rug tegen de rugleuning aanzit dan is het belangrijk dat er sprake is van ademend materiaal. Dit is ook een reden dat je veel bureaustoelen ziet met een rugleuning die uitgevoerd is met zogenoemde netbespanning.


Gebruikersgewicht

Net als de lengtemaat is het gebruikersgewicht eveneens een aspect om rekening mee te houden bij het aanschaffen van een bureaustoel. Het maximale gebruikersgewicht staat vermeld bij de productspecificaties van de beste bureaustoelen. Het model Schaffenburg 1335 NEN is bijvoorbeeld geschikt voor gebruikers met een maximaal gewicht van 110 kilogram. Dit is overigens een bureaustoel die met een lendensteun is uitgevoerd. De eerder genoemde Ahrend 2020 Verta heeft daarentegen een maximaal gebruikersgewicht van 150 kilogram. De InterStuhl Prosedia W8rk 1721V heeft een gebruikersgewicht van maximaal 120 kilogram.Gepubliceerd op28 november 2023 om 14:08
Adres
Van Benthuizenlaan 1
1701BZ Heerhugowaard
Contact
Jolanda Eyzinga