Scion Innovation Hub door RTA Studio + Irving Smith
Deel deze spotlight

WAF Best Use of Certified Timber Prize 2022 – Doe mee!

TekstPEFC Nederland
BeeldStephen Parker

Ben je architect of maak je deel uit van een projectteam dat de enorme voordelen van hout als bouwmateriaal inziet? Kies jij voor gecertificeerd hout als hoofdmateriaal in je gerealiseerde bouwproject? Schrijf je project dan in voor de Best Use of Certified Timber Prize van het World Architecture Festival (WAF) 2022.

De Best Use of Certified Timber Prize wordt gesponsord door PEFC en erkent architecten en projectteams voor hun gebruik van gecertificeerd hout als belangrijk materiaal voor gebouwen die esthetiek combineren met duurzaamheid, innovatie en kwaliteit.

Een speciale jury, waaronder een PEFC-vertegenwoordiger, zal de inzendingen boordelen die gecertificeerd hout hebben gebruikt.

In de afgelopen vier jaar hebben we al fantastische inzendingen gezien. Architecten erkennen hout duidelijk als een koolstofarm, hernieuwbaar en dynamisch bouwmateriaal.

Winnaar 2021

Alleen vorig jaar al namen 22 projecten uit landen over de hele wereld deel aan de Best Use of Certified Timber Prize. Acht genomineerde projecten werden gepresenteerd aan de internationale jury. Voor de derde keer won een project op het zuidelijk halfrond de prijs. De jury koos Scion Innovation Hub ‘Te Whare Nui Tutea’ in Nieuw-Zeeland, ontworpen door RTA Studio + Irving Smith als het winnende project voor 2021. Fabienne Sinclair, hoofd Marketing bij PEFC International: “Door een prijs te sponsoren waarin gecertificeerd duurzaam hout een belangrijk criteria is, kunnen we er zeker van zijn dat het gebruikte materiaal niet alleen hernieuwbaar en recyclebaar is, maar dat het ook op verantwoorde wijze is geoogst en met verbluffend ontwerpeffect is gebruikt.”

“Door hun deelname en presentatie aan de jury van de Best Use of Certified Timber Prize krijgen architecten en projectteams lokale en internationale media aandacht.”

Hoe doe je mee?

De shortlist van de Best Use of Certified Timber Prize wordt gekozen uit de totale WAF-shortlist. Als je een project indient waarin gecertificeerd hout is gebruikt voor een WAF Award, vergeet dan niet om deze óók in te schrijven voor de Best Use of Certified Timber Prize. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Het gebruik van gecertificeerd hout is een voorwaarde voor deelname, tijdens de aanvraag kun je het percentage aandeel PEFC-gecertificeerd materiaal dat voor het project is gebruikt aangeven.

De WAF Awards zijn voor projecten welke voor 20 juni 2022 zijn opgeleverd of worden gebouwd sinds januari 2021. De deadline voor deelname is 6 mei 2022

.

Doe met mee en schrijf je project hier in!

Gepubliceerd op1 april 2022 om 0:00