Deel deze spotlight

Waar let je op bij het kiezen van eetkamerstoelen?

Tekst
BeeldXYTO Media

Bij het kopen van eetkamerstoelen zijn er meerdere aandachtspunten die van belang zijn om rekening mee te houden. Het design en de kleur hebben bijvoorbeeld invloed op de uitstraling. Bovendien wil je graag dat de eetkamerstoelen een perfecte match zijn met de eettafel. Om je op weg te helpen met het maken van een keuze, komen onderstaande tips daarom van pas.

1. Check of de eetkamerstoelen onder de eettafel te schuiven zijn

Het spreekt waarschijnlijk voor zich dat je de kleur, design en het materiaal van eetkamerstoelen afstemt op de eettafel. Dit is echter niet het enige belangrijke aandachtspunt. Het is namelijk eveneens van belang om met de uitvoering en afmeting van eetkamerstoelen rekening te houden. Zo voorkom je dat je een fantastische aankoop doet, maar dat de eetkamerstoelen niet onder de eettafel passen, omdat er tafelpoten in de weg zitten. Let dus op of de stoelen onder de tafel te schuiven zijn. Dit schept een ruimtelijk effect en zorgt ervoor dat de eetkamerstoelen geen sta-in-de-weg vormen.


2. Wel of geen armleuningen

Het is handig om vooraf te bepalen of je eetkamerstoelen met of zonder armleuningen wilt. Een eetkamerstoel met armleuningen voorziet net even in wat meer comfort. Dit is ideaal als je ervan houdt om lang na te tafelen. Houd in dit geval wel rekening met de breedte en met de hoogte omdat ze misschien niet onder je eettafel passen. Heb je de eettafel aan een kant tegen de muur aanstaan? In dat geval is het praktischer om een eetkamerstoel zonder armleuning neer te zetten als de ruimte beperkt is.


3. Let op het comfort

Het is aan te raden om op het comfort te letten bij het kopen van eetkamerstoelen. Bestel je deze online dan kijk je niet alleen naar het materiaal, maar ook naar de breedte en naar de vormgeving. Een rechte stoel van hout zit minder comfortabel dan een kuipstoel die bekleed is met zacht materiaal. Bezoek je een meubelwinkel dan is het comfort natuurlijk in de praktijk uit te testen. Ga dan rechtop zitten met je rug tegen de rugleuning en met je voeten plat op de grond.


4. Houd rekening met het materiaal

Eetkamerstoelen zijn in allerlei materialen verkrijgbaar met bekleding van stof, leer, riet of uitvoering in hout, kunststof of metaal. Heb je een jong gezin met kleine kinderen dan is het aan te raden om met de praktische kant rekening te houden. Bijvoorbeeld met je keuze voor materiaal dat gemakkelijk te reinigen is. Uiteraard let je daarbij ook op het materiaal van de eettafel en zorg je dat het materiaal van de eetkamerstoelen daarbij past.


5. Bepaal de kleur en het design

Naast alle praktische aspecten speelt het design en de kleur een grote rol. Dit zijn kenmerken die een grote invloed hebben op de sfeer en uitstraling in je eetkamer of eethoek. Je kan daarbij uitgaan van de stijl die je voor ogen hebt. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een natuurlijke lichte kleur, zoals wit of beige als je een landelijke eetkamer hebt. In een stijlvolle eethoek staan zwarte eetkamerstoelen met een strak design prachtig. Wil je wat meer vrolijkheid en een speels effect dan kies je bijvoorbeeld voor design eetkamerstoelen in een opvallende kleur. Overigens is het tegenwoordig een gangbare trend om eetkamerstoelen in verschillende kleuren of designs aan te schaffen.


6. Let op de prijs

Heb je een bepaald budget beschikbaar voor het kopen van eetkamerstoelen dan houd je daar natuurlijk rekening mee. Eetkamerstoelen zijn in allerlei prijsklassen verkrijgbaar, zodat er altijd een passende set te vinden is, die aansluit bij je budget.

Gepubliceerd op30 mei 2023 om 12:11
Adres
Van Benthuizenlaan 1
1701BZ Heerhugowaard
Contact
Jolanda Eyzinga