Deel deze spotlight

Vijf inspirerende babykamer ideeën

TekstVeneta.com
BeeldIStock

Is er een kleine op komst? Dan is het tijd om de babykamer in te richten! Dat doe je natuurlijk niet zonder goed na te denken over wat je precies in de kamer wilt hebben. Waar moet je op letten bij het inrichten? We geven je graag een paar babykamer ideeën. Waar begin je mee bij het inrichten van een babykamer, en wat is de finishing touch? Een stappenplan.

1 Moodboard

Met welk thema of in welke stijl wil jij de babykamer inrichten? Welke kleuren horen daarbij? Met een moodboard verzamel je ideeën zodat je kunt zien of alles goed bij elkaar past. Heb je de juiste stijl en kleur gevonden? Kies dan een basiskleur die je gebruikt voor grote oppervlakten zoals de muren en gordijnen. Accenten breng je aan in bijpassende kleuren, bijvoorbeeld in de vorm van schilderijtjes aan de muur, kussens in de stoel of de kleur van de meubelen.

2 Plan je budget

Hoeveel heb je te besteden voor het inrichten van de babykamer? Wil je alles nieuw kopen of kun je ook spullen lenen of huren? Kijken naar koopjes is ook altijd een goed idee. Goedkope raambekleding in de aanbieding, afgeprijsde verf, tweedehands bij de kringloop. Als je een beetje extra tijd neemt vind je makkelijk budgetvriendelijke spulletjes voor de inrichting van de babykamer.

3 Spullen

Wat heb je absoluut nodig in een babykamer? Een wiegje, een commode en stoel of voeding te geven zijn een eerste vereiste in een babykamer. Ook verlichting, raamdecoratie en een kleding- of opbergkast mag je niet vergeten. Een lijstje maken is handig. Ook op internet vind je dergelijke lijsten.

4 Plattegrond

Maak een overzicht van de spullen die je absoluut in de kamer moet hebben en teken deze in op een plattegrond. Past alles zoals jij dat graag wilt? Dan kun je de spullen kopen en plaatsen. Past het niet? Wellicht moet je dan overwegen een kleinere commode te nemen, of de stoel voor het voeden in een andere ruimte te zetten. Heb je veel ruimte over? Een babykamer hoeft niet helemaal vol te staan, maar je kunt best wat spulletjes op de groei kopen. Zoals een tafeltje en stoeltje voor het moment dat je kindje kan zitten en tekenen of boekjes bekijken.

5 Finishing touch

Een kamer is natuurlijk niet alleen kleur en spulletjes. Het heeft ook een gevoel, een sfeer en een persoonlijkheid die bij jullie en je kindje past. Hoe je dat in wilt vullen is helemaal aan jullie. Een paar leuke souvenirtjes van vakanties, foto's aan de muur van mooie momenten en knuffels in de kasten die passen bij de stijl van de kamer.

Gepubliceerd op31 maart 2023 om 9:00