Verticaal vervoer wordt easy met Aesy

TekstMarieke Pool
BeeldKeesnan Dogger

De missie van Aesy Liften? Het bedrijf uit Zevenaar wil elk gebouw voor iedereen toegankelijk maken. En deze missie lijkt met het aanbod dat toepasbaar is in woningen, winkels, magazijnen en andere zakelijke omgevingen alle kans van slagen te hebben. Ook Pagter Innovations, ontwikkelaar van verpakkingssystemen voor snijbloemen, is overtuigd van de kracht van Aesy Liften. We praten erover met Richard Obbes, commercieel adviseur van de liftenfabrikant.

‘Met onze liften kun je zowel personen als goederen op een gemakkelijke én veilige manier naar de gewenste verdieping verplaatsen. Wat onze liften uniek maakt, is het feit dat er geen liftput, machinekamer of dakopbouw nodig zijn. Dat voorkomt niet alleen veel gedoe, maar bespaart vooral ook veel geld. Dat onze liften onderhoudsarm zijn en er geen verplichting geldt voor een jaarlijkse keuring helpt natuurlijk ook. Met Aesy Liften wordt verticaal vervoer écht gemakkelijk.’

PROJECT PAGTER INNOVATIONS

Pagter, gevestigd in Oud Gastel, ontwikkelt en produceert duurzame en innovatieve verpakkingssystemen voor snijbloemen in water. Het wereldwijd opererende bedrijf is recent haar nieuwe, met een Aesy Liften personenlift uitgerust pand betrokken. ‘Wij zijn al vanaf de tekentafel betrokken bij dit project. Zodoende hebben wij voor twee aannemers mogen rekenen en koos de aannemer die de opdracht verkreeg, Marqant Bouwmeesters, voor een samenwerking met ons bedrijf. Zoals dat vaak gaat, was de ingetekende lift een standaardvariant. Na het verkrijgen van de opdracht is de adviseur van de opdrachtgever en de interieurarchitect Jeroen van Dijk bij ons in de showroom alle mogelijkheden komen bekijken en ervaren. Op basis van dit bezoek hebben we een voorstel mogen maken voor de personenlift A 5000.’

ENERGIEZUINIG EN DUURZAAM

‘Na het uitbrengen van ons voorstel volgde een periode van veel overleg met Marqant. Dat vond vanwege de coronapandemie voornamelijk via Teams plaats, maar heeft het eindresultaat niet negatief beïnvloed. Afgelopen maart is de lift opgeleverd. De opdrachtgever is content met de lift die drie stopplaatsen kent, gepoedercoat is in RAL 9005 -prachtig matzwart- en gedeeltelijk in glas is uitgevoerd. En wij ook! Dat heeft ook te maken met de mooie combinatie met de aangebrachte groenwand. Beide elementen zijn energiezuinig en duurzaam. Wederom een prachtig project om aan bij te dragen!’

ALLES BEHALVE STANDAARD

Onze liften zijn bijzonder, want ze zijn gemaakt van hoogwaardige en grotendeels recyclebare materialen. Dit maakt ze duurzaam en betaalbaar. Bovendien hebben onze liften een lange levensduur. Tijdens de ontwikkeling van onze liften staat veiligheid en gemak in gebruik op de eerste plaats. Wij gaan verder dan de standaard en denken graag mee. Vaak zijn wij al vroeg betrokken in het proces rondom een nieuw project, vanaf het moment dat de eerste schetsen worden gemaakt. Dagelijks zetten wij ons in om de wensen van de klant te vertalen naar een passende oplossing.

A-5000

De Personenlift A-5000 is de meest toegepaste lift van Aesy Liften. Dat heeft alles te maken met de veelzijdigheid in en de vele uitbreidingsmogelijkheden. Hierdoor wordt de Aesy Liften personenlift veel toegepast in winkels, horecagelegenheden, woonhuizen en openbare gebouwen.

De lift is:

• eenvoudig te plaatsen, in zowel nieuwe als bestaande bouw

• standaard rolstoel- en kinderwagentoegankelijk

• en kent onbegrensde design en optiemogelijkheden

De A-5000 heeft een hefvermogen van 500 kilo, is uitgerust met gehard en gelaagd veiligheidsglas en heeft een vandaalbestendig bedieningspaneel. Daarnaast behoren ook de noodtelefoon, de ingebouwde zelfsluitfunctie en de soft start-stop-regeling tot de standaarduitrusting. Het spreekt voor zich dat de lift aan de omstandigheden is aan te passen. Wil je hem groter of transparanter? Daar doen ze bij Aesy Liften niet moeilijk over.

ALLES IN EIGEN BEHEER

Aesy Liften heeft alles in eigen beheer. Productie van de liften vindt plaats in onze fabriek in Zweden en ze worden gemonteerd en onderhouden door eigen monteurs. Zo kunnen wij de kwaliteit waarborgen en bieden wij onze klanten de service die ze van ons mogen verwachten.

Aesy Liften is een volledige dochteronderneming van Cibes Lift Group, een bedrijf met meer dan zeventig jaar ervaring en wereldwijd marktleider in platformliften. Vanuit het hoofdkantoor in Zweden ontwikkelt, produceert en levert Cibes aan meer dan 75 landen.

AF TE STEMMEN OP ELK INTERIEUR

Aesy Liften heeft een ruime keuze in afwerking, zoals het personaliseren van de liftdeur, liftschacht, cabine en vloer. Liever de lift niet in het zicht? Kies dan voor ons deur op deur systeem. Wilt u liever de schacht in een andere kleur? Uw lift is leverbaar in alle RAL-kleuren en diverse specifieke opties zijn mogelijk.

Wij denken graag met u mee.

Gepubliceerd op18 juni 2022 om 9:00