Van Deynen brengt rust in het aanbod

TekstMarieke Pool
BeeldKeesnan Doggers

Van Deynen Smart Solutions doet precies wat haar naam belooft. Het Friese bedrijf levert slimme oplossingen voor particuliere én zakelijke omgevingen. Van uitgebreide geluids- of lichtplannen tot oplossingen voor beeld, akoestiek, beveiliging en domotica, met als doel werk- en wooncomfort te optimaliseren. We spreken erover met eigenaar Jorrit van Deynen.

DOOR DE BOMEN HET BOS NOG ZIEN

‘Van Deynen is de juiste partij als het gaat om advies, verkoop en installatie van hoogwaardige audiosystemen, videosystemen en domotica. Handig gekoppeld, slim instelbaar en maximaal controleerbaar.’ Steeds meer interieurprofessionals weten het bedrijf uit Sint Nicolaasga voor input voor technische oplossingen voor hun projecten te vinden. Het team van Van Deynen geeft inzicht in de mogelijkheden en zorgt ervoor dat je door de bomen tóch het bos nog ziet. Door wensen van de eindgebruiker te combineren met mogelijkheden (mede afhankelijk van de fase waarin het project zich bevindt) en het budget, zorgt Van Deynen voor een praktisch uitvoerbaar plan.

ONZICHTBARE LUIDSPREKERS

‘Natuurlijk doen we niet alles alleen. Zo werken we voor lichtplannen samen met dé expert op dit gebied, Maretti Lighting. Samen verenigen we geluid, beeld, licht en domotica in een plan zodat de gewenste beleving en comfort worden behaald. Het beste resultaat behalen we wanneer we in een vroeg stadium bij een project worden betrokken. Dat is bij nieuwbouw in de ontwerpfase en bij renovatie in ieder geval vóórdat de muren worden dichtgezet. Zo kunnen we onze oplossingen toepassen zoals het interieurontwerp aangeeft. Dat kan met onze stucspeakers desgewenst zelfs volledig onzichtbaar. Deze luidsprekers worden in de muur geïnstalleerd en vervolgens gelijk met de muur gestukt waardoor je wél kunt rekenen op topgeluid, maar geen geluidselementen in de ruimte ziet.’

OPLOSSINGEN VOOR ELKE OMGEVING

Bij Van Deynen wordt gewerkt met merken van wereldklasse. Denk aan Bowers & Wilkins, Gallo Acoustics, Elipson en Dynaudio. Met apparatuur van dit kaliber worden kleine en grote en vaak zeer prestigieuze projecten verrijkt. Het Abe Lenstrastadion is uitgerust met oplossingen van Van Deynen, net als het Olympic Hotel in Amsterdam. ‘Maar we doen ook veel projecten voor particulieren, zo nu en dan in opdracht van interieurarchitecten. Je kunt onze hulp inroepen voor alles wat je bestuurbaar kunt maken in een leef- of werkomgeving. En ook in veel horecagelegenheden is winst te behalen. Niet zelden zijn restaurants uitgerust met één grote speaker. Zit je aan een tafel dichtbij zo’n speaker, dan ben je gewoon de sigaar. Zit je er verder vanaf, dan hoor alleen hoge tonen of bassen. Wij zorgen in zo’n project voor een gelijkmatige verdeling van het geluid.’

SMART OFFICE

Bedien verlichting, verwarming, beveiliging en muziek binnen het bedrijfspand gemakkelijk via een touch screen. Het werkt efficiënt, is gemakkelijk te bedienen, overzichtelijk, tijdsbesparend en verhoogt het werkcomfort.

BREED ASSORTIMENT

Van instapmodellen tot zeer uitgebreide sets, er is veel keus in speakers. Allen van hoogwaardige kwaliteit en met het beste geluid. Ook op merkniveau is er veel te kiezen waarbij bijvoorbeeld design het verschil kan maken.

Het nieuwe pand van Van Deynen is niet zomaar een pand, het is een experience center. De beleving begint al aan de buitenzijde. Het statige gebouw is prettig verlicht en straalt allure uit. Die beleving wordt eenmaal binnen nog verder verrijkt. De inrichting is modern, er is veel te zien en tóch oogt de showroom rustig en overzichtelijk. De prachtig vormgegeven inpandige belevingsruimtes waarin een arsenaal aan luidsprekers kan worden getest, maken het geheel af. Hier kun je op comfortabele banken de verscheidenheid in geluid in alle rust ervaren.

‘De belevingsruimtes zijn populair bij onze bezoekers. Maar ook de rest van de showroom draagt bij aan de beleving. Neem het hangsysteem nabij onze trap. Hieraan hangen naast aantrekkelijk groen ook lampen en luidsprekers met dezelfde uitstraling. (Jorrit schiet raak, dit systeem viel ons al bij binnenkomst positief op, red.) Hetzelfde type luidsprekerbollen gebruiken wij ook in onze spreek- annex kantineruimte op de vide. Door meerdere bollen toe te passen, hebben we een deken van muziek weten te vormen. Het zorgt voor prettig geluid met een goede dekking zonder dat we elkaar hoeven te overschreeuwen.’ Weer raak. Tijdens ons gesprek in de spreekruimte is het geluid uit de speakers duidelijk aanwezig, maar nergens storend. Een warme deken, dat is het!

SMART HOME

Creëer ultiem wooncomfort met domotica in huis. Bedien op elk device en op afstand verwarming, beveiliging, verlichting en media. Zowel in te bouwen in nieuwbouw als in een bestaande woning.

DESIGN SPEAKERS

Speakers zijn onderdeel van een interieur. Vorm, materiaal en grootte zijn essentiële zaken bij de keuze voor een nieuwe set. Kies voor staand, hangend of weggewerkt in de muur.

Gepubliceerd op26 juli 2022 om 9:00