Deel deze spotlight

True nature has many faces

Tekst
BeeldNature@home

Of je nu thuis, deels thuis of volledig op kantoor werkt, de eigen werkomgeving is nog nooit zo veelbesproken geweest als in de afgelopen periode. Van corporate naar casual is de tendens. Maar hoe zorg je voor een custom made werkruimte die voldoet aan de huidige duurzaamheidswensen?

Nature at home heeft de keuze uit meer dan vijftig soorten reliëftegels gemaakt uit natuurlijke restmaterialen waarmee je elke werkplek een unieke sfeer geeft. Tegelijkertijd zorgen de natuurlijke wandpanelen voor een betere akoestiek en geven ze de ruimte een duurzame en exclusieve uitstraling.

De manier waarop kantoorgebouwen worden ingericht, verandert. Het herontdekken van échte flexibiliteit door hightech mogelijkheden heeft het hybride werken definitief op de kaart gezet. Werknemers hebben een ruime keuze aan werkruimtes en de tevredenheid stijgt naarmate zij meer invloed hebben op hun werkomgeving. Een ongezond bedrijfsgebouw met een slechte OV- of dure autoverbinding is definitief uit de gratie. De balans tussen werk en leven wordt opnieuw gedefinieerd.

Architectenbureau Ericis, de specialist in vastgoedadvies en interieurdesign uit Gouda, koos bij het inrichten van de kantoorgebouwen voor Tribes in Nederland, België en Duitsland voor wandbekleding van Nature at home. In de inspirerende Tribes gebouwen zijn flexibele werkplekken, kantoren en vergaderruimtes te huur. Naast vele technische gemakken zijn er luxe faciliteiten zoals een bar, een kapper en fitnessruimte te vinden. Tribes richt zich op de hedendaagse digitale nomades, de digitale werkers van de 21e eeuw. Elk kantoor van Tribes staat in het teken van een andere traditionele nomadische stam. In de zoektocht naar producten die goed bij de stam pasten,kwam architecte Nathalie van der Veen uit bij de Prambanam, Bagonjong en Tongkonan wandbekledingen van Nature at home. Hout, boomschors en kokosnoot gaf de juiste look & feel aan het gebouw in Brussel, Frankfurt en Düsseldorf.

De office pod in Düsseldorf, de knusse coworking capsule bekleed met houten Baileo wandtegels is een echte eyecatcher geworden. Verschillende houten decors van Nature at Home zijn rond te verwerken. Het gebruikersgemak van de producten is sowieso groot volgens verwerker JP Schefferlie. Met een donkere ondergrond zijn de naden tussen de tegels bijna niet zichtbaar. Het is vergelijkbaar met de verwerking van tegelmozaïek.

Een andere inspirerende werkomgeving is de Hightech Campus in Eindhoven. De verbinding van binnen naar buiten is door de afwisseling van glas met Jungle mos op een prachtige manier vormgegeven. Deze op maat gemaakte mospanelen hebben geen onderhoud of water nodig, zijn blijvend zacht en gemaakt van duurzaam geteeld mos.

Het nieuwe werken is in een stroomversnelling geraakt. Routinewerk is inmiddels geautomatiseerd, geoutsourcet of wordt vanuit huis gedaan. Bedrijfsgebouwen zullen verder ontwikkelen als productie- distributie- of duurzame meet & greet plaats om creatieve processen, groepsdynamiek en bedrijfsbinding te onderhouden. De natuur is de grote winnaar dit jaar en heeft zich laten gelden als belangrijke inspiratiebron, maar ook als wereldleider met duidelijke toekomstplannen.

Gepubliceerd op10 november 2021 om 8:30