Deel deze spotlight

Tribu-tafels: eat, work, meet… Allrounder Tribu gooit alle troeven op tafel!

TekstlIESBETH SCHRIJFT
BeeldMOBITEC

Eetkamertafel? Restauranttafel? Bureau? Vergadertafel? Of liever all-in-one? Het leven vraagt dezer dagen om flexibiliteit. Het Belgische designlabel Mobitec antwoordt met Tribu. Een nieuwe familie tafel die zich aanpast aan elke ruimte, aan elke gelegenheid.

Tribu. Dat is Frans voor stam. Een clan, zeg maar. Of een hechte groep mensen die zich met elkaar verbonden voelen. Dát is precies waar de nieuwste Mobitec-collectie voor staat. De verschillende Tribu-varianten voelen zich een voor een verwant door dezelfde stevige basiselementen –een ronde, vierkante of rechthoekige vorm, een massief eiken of MDF-blad met FENIX NTM©-fineer en een staaldraadstructuur die de vier elegante houten poten verbindt– zonder daarbij in te boeten aan eigenheid. Elke tafel is, zoals we dat van hét Belgische merk voor tafels en stoelen gewoon zijn, personaliseerbaar en daarom uniek.

LIKE A PRO

Een ontwerp van een kantoorruimte moet slim en raak zijn. Oftewel comfortabel, praktisch en elegant als het kan. Flexibel ook. Duurzaam. Tijdloos. Innovatief… Het liefst vink je met één ingreep meerdere vakjes aan. Goed nieuws: een Tribu-tafel bevat al deze eisen (en meer) in een totaaloplossing. Zo kun je met een discrete kabelgoot jouw pc, telefoon en meer op een nette manier aansluiten. Niets zo vervelend als een bureau met scherpe hoekjes en kantjes. Mobitec zette daarom in op afgeschuinde randen met soft touch-afwerking die de onderarmen ondersteunen. En voor een nog hoger comfortlevel is er ook de optie om individuele bureaus uit te rusten met een zogenaamd knieschot. Dit is een eenvoudig stuk hout dat de bovenkant van de benen verbergt en ervoor zorgt dat je comfortabel kunt zitten, ook wanneer je een rok draagt.

LET’S MEET

Brainstormen met het volledige team. Of een nieuw idee pitchen tijdens een conference call. Tribu zorgt ervoor dat men voor al deze vergaderingen terecht kunt rond dezelfde tafel. Hét codewoord is flexibiliteit. Via een geïntegreerde en voorgeboorde connectivity box kunnen mensen gemakkelijk verbinding maken met het projectiescherm en hun telefoon opladen. Vanaf elke plaats aan de vergadertafel. De grootste troef? De tafels zijn verkrijgbaar in compact formaat of in grote, zelfs zeer grote afmetingen. De rechthoekige vergadertafels bestaan uit samengestelde panelen die alle grenzen qua lengte doorbreken. Zo kunnen er tot 22 mensen plaats nemen rond dezelfde tafel.

VORM JOUW VISIE

Een tafel wordt heel persoonlijk met z’n gebruiker(s). Als architect houd je daarom rekening met zaken zoals de beschikbare ruimte, de functie van de tafel, de mensen die er rond zullen zitten, maar ook met de vorm. Tribu biedt drie vormen aan. Steeds in verschillende afmetingen. De traditioneel rechthoekige variant kan bijvoorbeeld met één kant tegen de muur staan, past qua vorm bij iedere ruimte en je kunt er ontzettend veel spullen op kwijt. De strakke vorm van de vierkante tafel bewaakt dan weer de symmetrische uitstraling van een ruimte. Een ander voordeel? Mensen zitten op gelijke afstand van elkaar, wat tijdens een vergadering een goed gesprek bevordert. Of creëer je met de ronde versie een place to be voor togetherness? Deze tafelvorm is ideaal voor kleinere ruimtes en staat vooral symbool voor gezelligheid en samen zijn. Iedereen aan tafel kan evenredig meepraten, omdat ze elkaar kunnen aankijken: ideaal.

PERSOONLIJKHEID IS ALLES

Kiezen is winnen in Mobitecs woordenboek. Elke keuze maakt een tafel anders, persoonlijker. Dat is bij Tribu niet anders. Kies voor de unieke kleur, structuur en groeikenmerken van een tafelblad in massief eikenhout, afkomstig uit duurzaam beheerde Europese bossen. Of voor een MDF-blad met een elegant, zacht aanvoelend, supermat, hygiënisch, water- en krasbestendig FENIX NTM©- fineerlaagje. Voor deze laatste optie is bovendien een uitgebreid kleurenpalet beschikbaar, van diepzwart tot maagdelijk wit. Net als voor de metalen structuur die zich onderaan een weg baant tussen de poten.

DINING TABLE

De Tribu-tafels zijn perfect voor het inrichten van een vergaderzaal of een kantoor, maar vinden ook vlot hun weg naar een restaurant of, waarom niet, gewoon naar de eetkamer. Ten eerste neemt een ronde tafel als deze minder ruimte in beslag zodat mensen gemakkelijk om de tafel heen kunnen bewegen. Daarnaast is het gemakkelijk om extra stoelen bij te schuiven, om zo op een kleinere oppervlakte meer zitplekken te creëren. Combineer met Cosy-stoelen van Mobitec waarvan de stalen buizenstructuur matcht met de metalen structuur van de tafel, of zoals hier met de Toro-stoelen – voorzien van een omhullende rugleuning en een uniek houten onderstel dat past bij de poten van de tafel. Met een diameter van 135 of 160 cm biedt deze ronde tafel met massief eiken blad plaats aan vier tot acht gasten.

WORKING STATION

Sinds de COVID-19-uitbraak kreeg het kantoor er een geduchte concurrent bij: thuis. Daarom is het een must om een werkplek zo aangenaam, inspirerend en productief mogelijk in te richten, oftewel de moeite waard te maken om de files te trotseren. Het elegante Tribu-ontwerp zorgt enerzijds voor een huiselijke sfeer waarin medewerkers zich goed voelen. Anderzijds zijn er die paar professionele extraatjes waardoor een working station als deze hoger gerankt staat dan een home office. Zo is er de praktische kabelgoot om aansluitingen moeiteloos en discreet in weg te werken, of de afgeschuinde randen met soft touch-afwerking om de armen te laten rusten. Voldoende ruimte zorgt er dan weer voor dat tot wel zes mensen comfortabel kunnen samenwerken en (opnieuw) elkaar ontmoeten rond dezelfde tafel.

MANAGER DESK

Hoe combineer je een professionele en zakelijke look met het karakter van de manager die straks achter dit Tribu-bureau plaatsneemt? Eén antwoord: personaliseren. Dit bureau met massief houten blad is voorzien van een knieschot en een afgeschuinde rand voor optimaal werkcomfort. Een discrete kabelgoot zorgt voor een efficiënte organisatie van de aansluitingen. Een elegante metalen structuur, beschikbaar in verschillende kleuren, geeft mee vorm aan de bovenkant van het onderstel en zorgt voor de stabiliteit van het bureau.

Gepubliceerd op25 april 2022 om 9:00