Trends voor verlichting in 2022

Tekst
BeeldSLV NEDERLAND

De verlichting van het merk SLV wordt toegepast in woningen, kantoren, winkels en horeca. Het productteam van SLV kijkt naar de trends op het vlak van design, alsmede van de techniek en combineert dit in haar producten. Hiervoor werkt SLV samen met internationaal gerenommeerde designers. Hoe zien we de ontwikkeling van verlichting in ons interieur in 2022?

TREND 1: LICHTBOLLEN

Het bolvormige armatuur is terug van weggeweest. We zien ze in het interieur als tafellamp, wandlamp, hanglamp of staande lamp. Van helder glas, rookglas of melkglas. Een minimalistisch design van een organische, zachte vorm. Sluit ook aan bij de trend 2: vintage.

TREND 2: VINTAGE

Retro vormen en stijlen, ze blijven intrigeren. Ook in 2022 blijven vintage armaturen, qua stijl en kleur, in ons interieur terugkomen.

TREND 3: MAAK EEN STATEMENT

Grote armaturen, met unieke vormen – haast sculpturen. Ze zijn opvallend en ze zijn stoer. Met armaturen in een extravagant ontwerp maak je een statement in het interieur. Een grote hanglamp als eyecatcher in de woonkamer of een verlichting object aan de wand.

TREND 4: MESSING

Wat we al enkele jaren zien, geldt ook voor 2022: armaturen in goud, koper of messing. Ideaal om het statement uit de vorige trend mee te maken. Eventueel gecombineerd met mat zwart of lichte houtkleuren. Deze kleuren werken extra goed in combinatie met filament led-lichtbronnen. Goud heeft een luxe uitstraling, waar koper en messing meer naar vintage neigen.

TREND 5: UNIEKE LAMPEN

Wil je echt iets unieks in je interieur? Stel dan zelf je verlichtingsarmaturen samen. Combineer naar wens een lampvoet, plafond- of wandrozet met een lichtbron en lampenkap naar jouw eigen smaak. Mix en match voor een persoonlijke touch. Wil je kennismaken met de trendy verlichtingsproducten van SLV Nederland? Ga dan naar slv.com en vraag daar de BIG WHITE® ’22 catalogus gratis aan.

Gepubliceerd op22 december 2022 om 9:00