Deel deze spotlight

Timeless Art: "Wij zijn niet bij de pakken neer gaan zitten, dat is geen optie!``'

Tekst
BeeldStyling-ID

Volgens eigenaar Sil Siecker (zie foto) van Timeless Art is bij de pakken neerzitten sowieso geen optie! “Daar schiet je niks mee op”, zegt hij. De ondernemer heeft begrip voor alle maatregelen, die genomen moeten worden met betrekking tot COVID-19 virus dat momenteel in Nederland heerst. Voor zijn bedrijf in vintage design betekent dit wel een flinke financiële tegenslag. Met het uitstellen van bijvoorbeeld The Brussels Design Market en Design Icons Amsterdam, houdt Sil zijn adem in.

Begin maart is Timeless Art druk geweest met de inkoop van vintage designmeubelen. Hiervoor reisden hij en zijn partner Anita onder andere door Scandinavië. Superblij waren ze met de vondst van diverse prachtige meubelstukken. Er werden kosten noch moeite gespaard om het assortiment van Timeless Art uit te breiden met nieuwe pronkstukken. Doel van deze inkooprush: knallen op de design beurzen. Door zijn jarenlange ervaring kent Sil de markt heel goed: Deelname aan deze beurzen had Timeless Art een enorme boost kunnen geven.”

Knallen op de online markt

“Bij de pakken neer zitten is geen optie! Daar schiet je niks mee op”, aldus Sil. De positieve ondernemer is blij, dat ze een paar jaar geleden naast de winkel in Venray ook een webshop zijn gestart. Timeless Art richt zich op on- en offline verkopen van de vintage designmeubelen en accessoires. “We verkopen wel vintage design, maar zijn supermoderne ondernemers”, voegt hij lachend toe.

Kwaliteit leveren

Timeless Art is altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden. “We hebben de laatste maanden een enorme slag geslagen in het leveren van kwaliteit. Zo zijn we een samenwerking gestart met Mol & Geurts, een bedrijf gespecialiseerd in het herstofferen op ambachtelijke wijze.”

Hierdoor krijgt het design van toen een look van nu, zonder af te doen aan het origineel. Een mooi voorbeeld van dit stukje vakmanschap zijn twee Artifort fauteuils uit de jaren ’50, ontworpen door Theo Ruth, die prominent in de etalage van de winkel staan.

Virusvrij shoppen

Voor de enthousiaste beursbezoeker heeft Sil goed nieuws. Al het design wat meegenomen zou worden naar de beurs, staat nu mooi gefotografeerd in de webshop. Ook via websites als VNTG, Pamono, Selency en Design-market kan men deze meubels kopen.

Sil: “We hopen dat de wereld snel verlost is van het coronavirus, zodat we onze koper weer persoonlijk op de Europese markten kunnen ontmoeten! Voor nu wensen we iedereen: Stay Healthy!”

Timeless Art levert over de hele wereld, per transporteur, post of eigen transport (Nederland en België).

Gepubliceerd op4 mei 2020 om 13:46
Adres
Westerschelde 1
2134VX Hoofddorp