Tijdloze Akoestiek

Tekst
BeeldAsona Benelux BV

Optimaliseer de ruimteakoestiek met naadloze akoestische plafond oplossing. Door de Coronacrisis is de bewustwording t.a.v. gezondheid en welzijn gegroeid! De vraag naar materialen die bijdragen aan comfort en prettige ruimtebeleving wordt dan ook steeds groter. Een goede ruimteakoestiek is zowel cruciaal voor zowel ons welbevinden als voor een optimale ruimtebeleving.

EEN WELDAAD VOOR HET OOG

Een interieurarchitect heeft de belangrijke taak om materialen te kiezen die zorgen voor voldoende geluidabsorptie en tegelijkertijd rechtdoen aan de vormgeving van de door hem ingerichte ruimte. Het is inherent aan akoestische materialen dat deze zacht en dus kwetsbaar zijn. Een plafond is dan ook de aangewezen plek om een akoestische oplossing in te verwerken. Daarbij biedt het aanzienlijk wat ruimte. Maar dat doe je met alle buizen, lampjes en spots? Wat doe je als aan het design van het plafond niets veranderd mag/kan worden zonder afbreuk te doen aan het design? Wat als er rekening moet worden gehouden met balken of uitsparingen in het plafond?

NAADLOZE AKOESTISCHE SPRAY-ON OPLOSSING

Asona heeft hiervoor innovatieve, geluidsabsorberende en volledig naadloze spray-on oplossingen ontwikkeld, die zodanig opgaan in het design van de ruimte, dat deze als het ware onzichtbaar zijn en daar stilletjes hun werk doen. Je ziet het niet maar je hoort het effect en vooral: je beleeft het verschil! Globaal zijn er twee systemen waarbinnen een keur aan mogelijkheden zijn wat betreft kleuren en structuur.

TWEE SYSTEMEN

Sonaspray wordt direct op elk mogelijk oppervlak gespoten in de gewenste kleur, structuur en dikte naar gelang de akoestische eisen.

Sonacoustic is een ultra-gladde oplossing met een luxe uitstraling, die op een backing van minerale wol wordt gespoten in de gewenste kleuren.

Beide oplossingen vormen een perfecte aanvulling op het design en volgen exact de contouren en vormen van het bestaande plafond, of het nu recht of rond is, koepelvormig, golvend of met onderbrekingen.

EINDELOZE MOGELIJKHEDEN

Daarnaast is het ook mogelijk om, indien gewenst, juist een contrasterend effect te creëren door het toepassen van bijzondere kleuren en vormen. Ook spots en lampen kunnen prachtig worden geïntegreerd en buizen en balken kunnen desgewenst worden meegenomen in het spuitwerk of juist zichtbaar blijven door eromheen te werken. Voor de interieurarchitect zijn de mogelijkheden om het gewenste visuele effect en comfort te realiseren eindeloos.

Gepubliceerd op18 oktober 2021 om 8:30