Deel deze spotlight

Thuiswerken, hoog tijd voor meer taakverlichting in het interieur!

TekstLetsled website
BeeldXYTO Media

Het lijkt soms wel geen einde te kennen. De corona pandemie forceert ons allemaal om een eigen werkplek te creëren omdat we allemaal thuis moeten werken. We verlangen er allemaal naar om weer terug te gaan richting ons kantoor, maar dat lijkt er voorlopig niet in te zitten. Dan toch meer weer dat oude bureautje opruimen, of wellicht een werkplek aan de eettafel? Investeer je in een goede bureaustoel of ga je toch maar voor sneller internet? De 2020 ervaringen, iedereen kent ze wel. Maar het gekke is, bijna niemand denkt aan verlichting. Dit aspect is in huis is vaak verre van optimaal, maar is zeker wel belangrijk.

Slechte verlichting in het interieur beïnvloed thuiswerken negatief

Zwakke of slechte verlichting zorgt voor een vermindere concentratie. Wanneer we een thuiswerkplek moeten creëren in ons interieur dan zorgt het feit dat we thuis moeten werken alleen al voor een mindere motivatie, maar als daar ook nog eens slechte verlichting bijkomt dan zorgt dit enkel voor meer vermoeidheid en slechtere productiviteit. Daarom is het hoog tijd voor taakverlichting in het interieur!

Wat is taakverlichting precies?

Taakverlichting is een functionele vorm van verlichting in het interieur, deze zorgt er naast de basisverlichting voor dat het interieur niet enkel sfeervol is, maar ook dat er bepaalde werkzaamheden beter kunnen worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan lezen, schrijven of andere werkzaamheden.

Normaal doen we werkzaamheden in de woonkamer, de studeerkamer of op zolder. Taakverlichting is geschikt voor een bepaalde plaats alleen, en dus niet voor een gehele woonruimte. Het is zeker aan te raden om LED verlichting te gebruiken. LED verlichting heeft een hoop positieve invloeden, ook op het gebied van taakverlichting. LED verlichting produceert bijna alleen maar licht en weinig warmte. Dat is effectiever en de lamp gaat langer mee. Daarnaast is er een grotere mogelijkheid op het gebied van aanpassingen. Je kunt bijvoorbeeld middels een LED dimmer de intensiteit van de verlichting aanpassen naar behoren op basis van de werkzaamheden.

De taakverlichting verbeteren

De meeste tafellampen en bureaulampen zijn ten zeerste geschikt om te gebruiken als taakverlichting. De armaturen zijn makkelijker te optimaliseren wanneer er gebruik wordt gemaakt van een lichtbron met een hogere lichtopbrengst. Daarom zijn vloer- en hanglampen ook zeker geschikt om te benutten als taakverlichting.

Ben je verder benieuwd naar de mogelijkheden die jij hebt met taakverlichting? Op de Letsleds website vind je gegarandeerd een groot aanbod aan LED lampen die jou kunnen helpen met het verbeteren van de taakverlichting in jouw interieur.

Bij de aanschaf van taakverlichting zijn vooral het type lichtbron, de lichtkleur, de lumen en de dimbaarheid belangrijk om te bekijken. Op al deze gebieden scoort LED verlichting veruit het beste. Het is een van de meest efficiënte en effectieve vormen van taakverlichting die de perfecte balans geven tussen prijs, kwaliteit en productiviteit!

Gepubliceerd op23 april 2021 om 10:48
Adres
Van Benthuizenlaan 1
1701BZ Heerhugowaard
Contact
Jolanda Eyzinga