Deel deze spotlight

Technogym en Studio Piet Boon - Een harmonieus team

TekstTechno Gym
BeeldKeesnan Doggers

Onder de rook van Amsterdam, op een dijk aan het water worden twee plots gekocht. Hierop moet een nieuw huis gebouwd worden dat helemaal opgaat in de omgeving. Met alle faciliteiten die men in de stad vindt en die een volwaardig onderdeel van het huis zijn. Inclusief een compleet uitgeruste homegym met alle gemakken van een luxe, stadse sportschool en apparatuur van Technogym. Studio Piet Boon werd ingeschakeld voor het exterieur en het interieur was in samenwerking met Two O Five Amsterdam.

ALLES IN HARMONIE

De kracht van Studio Piet Boon is het creëren van een totaalconcept voor interieur en exterieur. Deze full-service designstudio focust op het afleveren van perfecte harmonie. De bewoners van het huis op de dijk zijn begeleid vanaf de eerste designvisie van alle aspecten in de ruimte tot aan de schetsen, het vast meubilair, los meubilair, verlichting, styling, decoratie en kunst. Het design van het interieur en exterieur combineert functionaliteit, esthetiek en individualiteit: de onmiskenbare signatuur van Studio Piet Boon.

BINNEN EN BUITEN WORDEN ÉÉN

Voor deze opdracht heeft de studio een totaalconcept ontwikkeld voor een woonoppervlakte van zo’n 1.000 m². Een belangrijk uitgangspunt was om, ondanks het aantal vierkante meters, toch een huiselijk gevoel te creëren. Harmonie is hierin het uitgangspunt. Dit zie je terug in de gekozen hoogwaardige materialen en afwerkingen in alle ruimtes in het huis. En dus ook in de sport- en wellness faciliteiten. De plafonds met spantconstructies zie je in de slaapkamers van de woning en zijn ook zeer prominent zichtbaar in de gym. Alle ruimtes in huis zijn verbonden door gelijkwaardig stucwerk. Er is bewust gekozen om de overdekte, ruime gym op een prominente plek te positioneren: op leefniveau (split-level) naast het buiten zwembad. De verbinding tussen binnen en buiten ontstaat door grote ramen en openslaande deuren. Je kunt vanuit de gym dus direct het terras en het verwarmde buitenzwembad met jacuzzi betreden.

TECHNOGYM EN PIET BOON

Het plan voor de apparatuur en fitnesstools begon in de bouwkeet met de nieuwe bewoners en Technogym. De wensen en behoeften werden geïnventariseerd en het voorstel, in samenspraak met Piet Boon, volgde snel. In de gym is gekozen voor technische hoogstandjes als tv-schermen geïntegreerd in de spiegelwanden. Hierdoor zijn de digitale begeleidingsprogramma’s voor cardio, fitness en de lessen goed te zien. Er is bewust gekozen voor Technogym. Want dit high end-merk heeft met eenzelfde gevoel voor kwaliteit en design als Piet Boon. ‘We hebben gekeken naar een passende lijn bij de ontwerpgedachte van de woning en Personal Line sprak ons direct aan’, aldus de designer. De actieve levensstijl van de bewoners heeft naast de homegym geresulteerd in diverse sportfaciliteiten buiten. Zoals een sportveld voor buitenlessen en een jeux de boules-baan in de tuin. Ook zijn er diverse wellnessfaciliteiten zoals een hammam met stoomruimte en een massageruimte met massagetafel.

PERSONAL LINE

De exclusieve Personal Line van Technogym is pure design fitnessapparatuur en ontworpen samen met ontwerper/ architect Antonio Citterio. Deze high end cardio- en krachtapparatuur voor thuis biedt de beste biomechanica en bestaat uit onder andere een loopband, crosstrainer, hometrainer en power racks. De cardioapparatuur is uitgerust met de innovatieve interface Technogym Live. Dit biedt een complete persoonlijke trainingsbeleving inclusief een personal trainer. Deze luxe fitnesslijn heeft combinatie van matzwarte met een gepolijste stalen, spiegelende afwerking dat licht reflecteert waardoor elke ruimte groter lijkt. Daarnaast beschikt dit apparatuur over een 22-inch touch screen uitgerust met de nieuwste entertainment en trainingen, en een geluidsinstallatie.

APPARATUUR EN MATERIALEN VLOEIEN SAMEN

Er was een directe connectie tussen de bewoners en Technogym. De rol van Piet Boon was in dit geval dan ook esthetisch advies uit te brengen en de apparatuur zo naadloos mogelijk te laten aansluiten op het ontwerp van de ruimte. Er is naast Personal Line gekozen voor Unica. Dit is een compleet krachtapparaat wederom met een combinatie van zwart met stalen accenten. Een roeitrainer in compleet zwart met een subtiele gele lijn en een stair climber ook uitgevoerd in zwart maken de cardiohoek compleet. In aanvulling op Unica is er voor kracht gekozen voor een uitgebreide set dumbbells netjes opgeborgen op een zwart ijzeren rek en kettlebells. Beide uitgevoerd in staal met rubber matzwart met grijze accenten waarop het gewicht te zien is. De matzwarte trainingsmatten maken het interieur in de gym af. Mission accomplished: het apparatuur blendt volledig in de ruimte met overal dezelfde natuurlijke materialen als hout en natuursteen, dezelfde stuccoafwerking en high end-verlichting van PSLab. Het resultaat: harmonie, een met de omgeving.

Gepubliceerd op2 augustus 2022 om 9:00