Deel deze spotlight

Stone evolution elementen

Tekst
BeeldPrimoclad

Indrukmakend ontvangst bij hotel Alpina Eclectic te Chamonix

Primoclad Europe B.V. leverancier van het revolutionaire Stone Evolution natuursteen honingraatelement. Deze elementen kunnen toegepast worden in interieur en exterieur in zowel nieuwbouw als renovatie. Stone Evolution is een lichtgewicht product en biedt de mogelijkheid om uitzonderlijke details te creëren en daarmee een hoogwaardige gevel te bewerkstelligen. Het product heeft dezelfde uitstraling als een volkern materiaal in natuursteen, waardoor er tijdens de montage van de panelen een gevel ontstaat waarbij men heel creatief kan omgaan met de detaillering. Door het in verhouding geringe gewicht zijn de gevelpanelen makkelijk te verwerken en kunnen er hoekdetails of rondingen worden toegepast in het ontwerp.

RENOVATIE

Recentelijk is het interieur van hotel Alpina Eclectic gerestyled in het mondaine Chamonix. De bedoeling was om bij de entree een maximaal WOW-effect te creëren met een indrukmakend ontvangst.

Er moest rekening gehouden worden met seismische activiteit en extreme windweerstanden. Natuurstenen gevelbekleding geeft daar normaal gesproken veel problemen en is, zonder de juiste certificering, verboden. Stone Evolution gevelelementen zijn veel lic hter en resistenter dan traditionele steentoe - passingen en zijn voor deze specifieke toepassing gecertificeerd. De veiligheid van de techniek is aan de hand van gewicht en weerstandsberekening nog extra gecontroleerd door een onafhankelijk bureau.

Het architectenbureau heeft met dit werk haar fan - tasie de vrije loop gelaten en er zijn voor 180 m 2 a an panelen geproduceerd en geïnstalleerd voor toe - passing op de haard/schoorsteen, verlaagd plafond, receptiebalies, tafels en presentatiepodia. Tijdens het ontwerpproces werden de technische bijzonder - heden van de elementen geperfectioneerd. Van elk af zonderlijk stuk is zowel een uitvoerings- als pro - ductietekening gemaakt en alles is met zorg samen - gesteld om de ader van de steensoort zo goed moge - lijk te volgen.

Elk element moest volledig worden ingedeeld voor een goede zaag- en montage richting en had ook de beves - tigingspunten (inzetstukken en beugels) precies op de juiste plaats.

De toegepaste marmersoorten zijn het in India gedolven grijsachtige Silver-Wave marmer en het in Turkije gedolven bruinachtige grijs Emperador.

Heb je hiermee inspiratie opgedaan om een interieur met natuursteen te bekleden? Wij zijn bereikbaar via 085 401 3421

Gepubliceerd op10 juli 2022 om 9:00
Adres
Van Benthuizenlaan 1
1701BZ Heerhugowaard
Contact
Jolanda Eyzinga