Deel deze spotlight

STEEN GOED

Tekst
BeeldDecoLegno

In de wereld van architectuur vormen natuurlijke materialen de basis voor constructie, ruimteverdeling en maatwerk interieurs. De natuur is daarbij een belangrijke inspiratiebron. Grillige gebergten, vulkaanlandschappen en rotsformaties bieden een schouwspel aan patronen en structuren. De eenvoud en puurheid hiervan past bij onze Nederlandse mentaliteit. No-nonsense en zonder opsmuk.

De stoere, ruige uitstraling van steenachtige materialen spreekt tot de verbeelding en past bij de Nederlandse no-nonsense mentaliteit. Bakstenen muren en betonnen vloeren worden moeiteloos toegepast. Niet alleen in een hospitality-, retail- of kantooromgeving, maar zelfs in residentiele projecten. Natuursteensoorten als marmer en travertin zijn ongekend populair, en geven een elegante en luxe uitstraling aan ieder interieurontwerp.

De stad Carrara is het meest bekend om zijn marmergroeven. Deze brengen het prachtige Carrara marmer voort, met zijn heldere witte kleur en donkergrijze aderen. En marmer in het interieur is populair, maar vaak moeilijk toepasbaar en erg kostbaar. Als passend alternatief is de collectie Talco van Cleaf toegepast. Het resultaat: een stijlvol ingericht restaurant met mooi marmer.


Stedelijke architectuur

Stedelijke architectuur vormt de inspiratiebron voor de ontwikkeling van verschillende collecties decoratief plaatmateriaal. Travertin is terug, en door het Italiaanse Cleaf vertaalt in de structuur FC46 Ares. De verfijnde structuur van zand en cement is gecombineerd met het decor van natuursteen in de FC36 Concreta. Het matte oppervlak en de subtiele aders geven een bijzonder natuurgetrouwe uitstraling. Bakstenen komen letterlijk tot leven in de HPL Specials kleur Brick van DecoLegno. Met plaatmateriaal is het gevoel van stedelijke architectuur eenvoudig naar binnen te halen.


Rots in de branding

Geïnspireerd op rotsformaties en door erosie gevormde landschappen staat textuur Duna zijn mannetje. In deze foodcounter is de collectie Duna in de achterwand op eigentijdse wijze gecombineerd met hout en tegelwerk. Het werken met plaatmateriaal is een slimme manier om een uniek ontwerp te creëren. Een ontwerp dat volledig aansluit bij de wensen en het DNA van de klant.

Tekst / Foto: DecoLegno

Gepubliceerd op3 april 2020 om 8:45