Nieuwe Sophie kleuren - Indian Orange
Nieuwe Sophie kleuren - Night Green / French Green
Deel deze spotlight

Sneak preview nieuwe Hartman collectie!

Tekst
BeeldHartman B.V.

We zijn druk bezig geweest met het shooten van de nieuwe Hartman collectie. Hier als eerste een sneak preview van de nieuwe producten!

Kleur, kleur en nog eens kleur!

Hartman lanceert voor het nieuwe tuinseizoen van 2021 een collectie met volop kleur. Frisse pastelkleuren, zachtroze en zachtbeige zijn terug te vinden in de diverse materiaal lijnen van Hartman, zoals aluminium, kunststof en all-weather stof. Ook de bruintinten komen helemaal terug, maar dan in nieuwe stijl.

Men vindt het buitenleven belangrijk, helemaal in de afgelopen maanden en daarin speelt de veranda en overkapping een steeds grotere rol. Daar speelt Hartman op in met een speciale veranda-lijn voor sierkussens. Deze collectie is rijker qua stoffen en luxer qua afwerking. De kussens zijn specifiek geschikt voor onder de overkapping, niet om zomaar in de regen op de loungeset te laten liggen. Deze collectie is heel kleurrijk. De consument kiest voor kleur, zeker in de aankleding en decoratie. Het mag heel zonnig ogen.

De mix van binnen en buiten is een trend die blijft. Indoor trends worden gekopieerd naar het buitenleven, de sfeer wordt doorgetrokken. Momenteel zien we de combinatie van loungen en dining volop. Daarom bieden we ook complementaire sets die onderling uitwisselbaar zijn. Ook de indoortrend van pastel en zachte gekleurde banken wordt voorzichtig doorgetrokken naar buiten in de nieuwe all-weather collectie.

De populaire zwarte staal look is buiten terug te zien in zwarte aluminium onderstellen van stoelen en tafels. Indoor speelt dit thema al enkele jaren, met stalen taats deuren en zwarte kozijnen. Voor outdoor past Harmtan dit ook toe, door deze zwarte staal look (maar dan van aluminium, zodat het in weer en wind mooi blijft) te combineren met warm en levendig teakhout. Een tafel met zwart onderstel en een houten tafelblad is dan ook een krachtig statement en past zonder meer bij de moderne look.

Eco is een belangrijk speerpunt voor Hartman. De kunststof productie vindt plaats in Nederland, en het kunststof van de meubelen is nu al volledig recyclebaar. Vorig jaar werd de Green Valley gelanceerd; een stoel gemaakt uit volledig gerecycled materiaal. We zijn bezig met de communicatie rondom eco, zodat onze aanpak ook helder is voor de klant. Elk jaar zetten we een stap, om uiteindelijk volledig eco-friendly te produceren. Het is een onderwerp dat ook enorm leeft bij de consument.

Bijzonder is dan ook de samenwerking met Seaqual. Gedumpt plastic afval wordt uit de zee gevangen door vissers en ingeruild voor nieuwe visnetten. Zo wordt het afval ingezameld en gerecycled tot hoge kwaliteit garen. Het garen gebruiken we voor onze kussens. Een heel mooie samenwerking waar we heel blij mee zijn. Gelukkig hebben zich meer grotere bedrijven, waaronder kledingmerk Gant, aangesloten bij dit initiatief.

Gepubliceerd op20 augustus 2020 om 9:47