Deel deze spotlight

Shaw Contract introduceert Shifting Fields collectie

Tekst
BeeldXYTO Media

Shifting Fields is de nieuwste collectie tapijttegels van ontwerper-fabrikant Shaw Contract EMEA. Shifting Fields is geïnspireerd door de constante overgangen in onze natuurlijke omgeving en bevat drie stijlen tapijttegels die ontworpen zijn om samen te werken in diverse soorten commerciële interieurs.


De relaties tussen land, lucht, water en de horizon veranderen voortdurend. Als deze landschappen verschuiven, past onze natuurlijke wereld zich aan. Shifting Fields bootst in het tijdperk van flexibel werken en de noodzaak om te ontwerpen voor steeds veranderende omgevingen deze overgangen na. Zo worden binnenshuis meer evenwichtige en verbonden omgevingen gecreëerd.

Geïnspireerd door de natuur

De nieuwe collectie is gemaakt van Shaws 100% gerecyclede EcoSolution Q100-vezel en wordt geproduceerd in de eigen koolstofneutrale fabriek in het Schotse Sanquhar. Ze is verkrijgbaar als 50 x 50 cm tapijttegel in drie stijlen: Plains, Landing en Landing Edge.

Plains is verkrijgbaar in negen op de natuur geïnspireerde kleuren, waaronder Desert, Pristine, Remote, Tide, Evergreen, Coast, Sunset, Stone en Reservoir. Afhankelijk van de installatiemethode kunnen Landing Edge-tegels, die verkrijgbaar zijn in zes kleuren, worden gebruikt als een op zichzelf staand element om onderscheidende ontwerpen te creëren. Er ontstaat een rand of naadloze overgang tussen Plains en Landing-tegels als je van de ene ruimte naar de andere gaat. Landing is verkrijgbaar in drie kleuren.

Duurzame ontwerpoverwegingen

Kerry Deffley, Design Manager EMEA bij Shaw Contract: "Shifting Fields is een collectie die in verschillende omgevingen kan worden gebruikt. Ze biedt de ontwerper mogelijkheden om subtiele overgangen in kleur en patroon te creëren. Kleuren zoals Sunset in deze collectie zijn ook te combineren met onze andere tapijttegelcollecties, waardoor een hele reeks nieuwe ontwerpmogelijkheden ontstaat."

Shaw Contract streeft naar transparantie van ingrediënten en materiaalgezondheid. Daarom is dit Cradle to Cradle® Bronze gecertificeerd en verkrijgbaar met Shaws TaskWorx® tapijt backing, die 75% gerecycled materiaal bevat.

Als alternatief kan de collectie worden geïnstalleerd met de ComfortWorx® backing. Voor deze backing worden 90% post-consumer PET-flessen gebruikt. Dit biedt een oplossing voor zowel akoestisch comfort als stapcomfort.

Shifting Fields is tevens Indoor Air Comfort Gold gecertificeerd voor producten met een lage uitstoot. Dit illustreert hoezeer Shaw de nadruk legt op kwaliteit en hoe het bijdraagt aan een gezonder binnenklimaat. Shifting Fields is een van de koolstofneutrale collecties van Shaw Contract.

Aan het einde van hun levensduur worden de tapijttegels door Shaw Contract teruggewonnen en gerecycled via het eigen `reTURN' terugwinningsprogramma voor klanten in de hele EMEA. De tegels kunnen opnieuw worden gebruikt in overeenstemming met Shaw Contracts streven naar duurzame producten en de circulaire economie.

Shifting Fields kan nu besteld worden in het Verenigd Koninkrijk, Europa en het Midden-Oosten.

Meer informatie is te vinden op

www.shawcontract.comGepubliceerd op7 december 2022 om 9:56
Adres
Van Benthuizenlaan 1
1701BZ Heerhugowaard
Contact
Jolanda Eyzinga