Deel deze spotlight

Shaw Contract benoemt de winnaars van “Best of Region – UK & CONTINENTAL EUROPE” in zijn 18e Design Awards-programma

Tekst
BeeldShaw Europe Limited

Het Shaw Contract Design Awards-programma, dat nu 18 jaar bestaat, is een kans om de ruimtes te erkennen die nieuwe manieren van leven, werken, leren en genezen inspireren door de Design Optimist-lens.

Elke inzending werd beoordeeld om de projecten te selecteren die het allerbeste op het gebied van design uit elke regio vertegenwoordigen, op basis van de volgende criteria:

- Ontwerpproces - duidelijkheid rondom de ontwerpintenties en uitvoering.

- Holistisch denken - een ruimte creëren voor alle soorten gebruikers voor vandaag en in de toekomst

- Duurzaam denken – Er werd ook aandacht besteed aan de projecten die in lijn waren met de vier People Together Planet Forever-ambities van Shaw Contract; Materiële gezondheid, circulaire economie, CO2-impact en diversiteit, gelijkheid en inclusie.

Voor het Design Awards-programma van 2023 waren 650 inzendingen ingediend uit 40 landen over de hele wereld. Alle ingediende projecten gingen door naar de eerste beoordelingsfase; waar een elitepanel van designleiders uit de industrie in elke regio samenwerkte om de allereerste “Best of Region”-winnaars in de geschiedenis van de Awards te selecteren.

We zijn verheugd om aan te kondigen dat de winnaars van de “Best of Region – UK & Continental Europe” zijn:

Elfi Vastgoed door MVD ontwerpstudio, Nederland

De rechters zeiden:

`De materiaalmix is ​​zeer goed op elkaar afgestemd met een heel mooi kleurenpalet. De ruimte is mooi, warm, gastvrij en het gebruik van tapijt heeft een akoestische, decoratieve functie waardoor het echt opvalt, in plaats van tapijt maar op één manier te gebruiken.’

AirCastle van CRM Interior Fit-Outs, Dublin

De rechters zeiden:

`Extreem sterk ontwerp met een consistente vormentaal door de hele ruimte. De ruimte weerspiegelt welzijn en creëert een contrast met een druk leven. Het behandelt de vier duurzame pijlers, en in het bijzonder de materiële gezondheid, in de manier waarop het materiaal is geselecteerd. ‘

Hudson River Trading door M.Moser Associates, Verenigd Koninkrijk

De rechters zeiden:

‘Voldoen aan de vier pijlers, goed doordacht project, lijkt te beantwoorden aan een sterke en complexe opgave, doordacht ontwerp, afwerking, materiaalkeuze en detaillering zijn goed’.

Drie hoofdkwartier door Morgan Lovell, Verenigd Koninkrijk

De rechters zeiden: '

`Echt doordacht en prachtig ontworpen schema. Het is gedetailleerd, goed uitgevoerd, voldoet aan alle beoordelingscriteria en gaat een stap verder op het gebied van diversiteit, inclusiviteit en duurzaamheid. Dit ontwerp weerspiegelt echt de samenhang van het team’

Het jurypanel “Best of Region – UK & Continental Europe” bestond uit:

Gillian Stewart – Directeur Interior Design bij Michael Laird Architects, Dublin, Schotland; Michelle Carr - Lead Creative bij Habitaction, Londen, Verenigd Koninkrijk, Rianne de Kruijf – Senior Interior Designer bij DDock, Amsterdam, Nederland, en Ezequiel Gonzalez Sanchez – Senior Architect bij Colliers, Praag, Tsjechië.

Elke Best of Region-winnaar gaat nu door naar de volgende fase van de beoordeling, waar een panel van internationale designsterren onze Best of Globe-winnaars zal belonen. De Best of Globe-winnaars worden eind september 2023 bekend gemaakt.

Opmerkingen voor de redactie

Shaw Contract ontwerpt en produceert tapijt en veerkrachtige producten die een basis geven aan ruimtes en ondersteuning bieden aan de mensen daarin. Met showrooms en kantoren in Londen, Parijs, Oosterhout, Dubai en over de hele wereld heeft Shaw Contract zijn hoofdkantoor in Georgia, VS.

Met zijn productiefaciliteit in Sanquhar, Schotland, is Shaw Contract ideaal gepositioneerd om aan de behoeften van klanten te voldoen via directe verkoop en een netwerk van goedgekeurde dienstverleners in het Verenigd Koninkrijk en de EMEA-regio.

Shaw is een pionier op het gebied van de Cradle-to-Cradle-aanpak en is zakelijk lid van Chemsec, het International Chemical Secretariat, en van de Materials Advisory Group van het International Well Building Institute (IWBI). Het is ook lid van de UKGBC en Carpet Recycling UK (CRUK) en werkt samen met South of Scotland Enterprise om de overgang naar een circulaire economie en een netto-nulbenadering te ondersteunen.

Gepubliceerd op13 september 2023 om 14:52