Pelletkachel Klover AURO 120
Klover BELVEDERE 18 CV pelletkachel
Deel deze spotlight

Sfeervol stoken met een pelletkachel

Tekst
BeeldArt of Fire

De techniek en sfeerbeleving bij een pelletkachel is de laatste jaren enorm verbeterd. Art of Fire levert diverse Italiaanse design pelletkachels.

Pelletkachels hebben veel voordelen: ze hebben een hoog rendement, controleerbare warmte en zijn milieuvriendelijk. Een pelletkachel heeft een gesloten verbrandingssysteem en heeft ten opzichte van een houtkachel een hoog rendement (minimaal 85%, afhankelijk van de kwaliteit pellets).

Pellets

De pellets waar deze kachels op branden, zijn geperste houtkorrels uit afvalhout of zaagsel. Ze worden in een soort trechterbak gelegd, waar de kachel zelf, naar gelang de hoeveelheid warmte die hij moet afgeven, pellets uit toevoert. Een pelletkachel is geschikt voor ruimtes, die minder vaak gebruikt worden. In vakantiehuisjes, woningen in buitengebied of woonboten biedt een pelletkachel uitkomst.

Programmeerbaar

De kachels zijn vaak thermostatisch programmeerbaar. Voordelen die in bepaalde situaties heel makkelijk zijn. Zo kan je een pelletkachel op een bepaald tijdstip aan of uit laten gaan. En omdat de kachel zelf de brandstof reguleert, kan deze uren doorbranden zonder er zelfs maar naar om te kijken. Kortom, je hebt de mogelijkheden van een centrale verwarming, maar dan met een kachel.

Italiaans Design

Wij hebben een grote liefde voor kachels, die gemaakt zijn van duurzaam keramiek. De Italiaanse Design kachels van La Castellamonte hebben een klassiek uiterlijk en de pelletkachels uit de Dinamica serie hebben een moderne en strakke vormgeving en functionaliteit. Er wordt met name gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen. De kachels worden per stuk ambachtelijk gemaakt, hierdoor is iedere kachel uniek. De keramische kachels hebben een hoog accumulerende waarde. Hierdoor geven ze nog lang warmte af nadat het vuur uitgebrand is.

Sfeervolle pelletkachels

Ook zijn wij leverancier van het merk Klover. Eveneens een Italiaans designmerk. Klover is één van de grootste A-merken op het gebied van pelletkachels in Nederland. Bij het ontwerpen en produceren van een Klover pelletkachel zetten ze de mensen en de omgeving waarin ze wonen op de eerste plaats. Bij Klover is de standaard: een goed werkend product, dat er mooi uitziet. Eenvoud, veiligheid en respect voor het milieu staan daarbij centraal. Het voordeel van stoken met pellets is dat de materialen het broeikasprobleem niet vergroten. Dit komt mede door de uitstekende verbranding. De emissie van CO2 is daardoor bijvoorbeeld veel lager dan de wettelijk toegestane limieten.

Gepubliceerd op9 november 2020 om 8:27