Gaming center Luik, design We ARE OOO
Werkunits, design Keizer Design
Lampenkappen bekleed met vilt, design Spinlight
Deel deze spotlight

Samenwerkingen gericht op design

TekstFéline
BeeldDivers

Féline is gespecialiseerd in hoge kwaliteit vilt gericht op de designmarkt. Onze milieuvriendelijke en akoestische materialen zijn zeer geschikt voor interieur-en designtoepassingen. Door de vele toepassingsmogelijkheden, kleuren en diktes, wordt het kleurrijke vilt op verschillende creatieve manieren toegepast.

Designtoepassingen van vilt

Féline vilt, natuurlijk wolvilt en 100 % gerecycled PET vilt, wordt geproduceerd met een minimale voetafdruk. Vilt heeft van nature vele goede eigenschappen voor het gebruik in interieur design. Wolvilt is geluiddempend, vochtregulerend, vuilafstotend, eenvoudig te reinigen en brandwerend. PET vilt is een kleur- en slijtvast materiaal met goede akoestische demping dat bovendien onderhoudsvriendelijk is.

Wandbekleding

Zowel het PET vilt als het wolvilt kan worden verwerkt tot een vilten wandbekleding. De non-woven backing zorgt er voor dat het vilt steviger wordt en de stretch uit het materiaal wordt gehaald. Elke vilt dikte kan worden geproduceerd met een non-woven backing voor snelle en een gemakkelijke toepassing op muren en plafonds. Bij de productie van onze vilt wandtextiel collecties gebruiken we uitsluitend water-gedragen lijm. Voor verwerking kan men onze Eco Glue Forte gebruiken. Deze heeft een sterke hechtkracht waardoor het geschikt is voor alle diktes van ons vilt.

Het Belgische bureau We are OOO heeft veel vilten wandbekleding toegepast op het kantoor van het Gaming Center in Luik. Dit om zoveel mogelijk geluid te reduceren maar ook voor het visuele aspect. Doordat ons vilten wandtextiel strak wordt terug gesneden op 140 cm, kan het vilt stotend op wand of het plafond worden verwerkt. Hierdoor krijg je een strak en glad resultaat.

Lampenkappen & akoestische meubels en -panelenSpinlight, gespecialiseerd in lichtontwerp, heeft het akoestische probleem in de ruimte opgelost door lampenkappen dubbelzijdig te bekleden met Féline’s vilt. In dit project is gekozen voor een dubbellaminaat waarbij met dezelfde of verschillende kleuren vilt kan worden gewerkt. Zo ontstaat er op beide zichtzijdes van de kap een mooie en strakke viltafwerking.Om het akoestiek probleem op het kantoor van Enexus in Groningen op te lossen, heeft Keizer design speciale werkunits ontworpen en bekleed met ons vilt . Er is specifiek gekozen voor een dunne flexibelere vilt variant waarmee akoestische hoezen voor de werkstations zijn gemaakt. Hiermee kun je goed om panelen of meubels spannen.

Een dikkere vilt variant werd toegepast in de handgemaakte (wand) kleden van Qvilt. De eigenaar van deze deze studio heeft een voorliefde voor natuurlijke materialen. Hij gebruikte de dikste wol vilt variant van 4,5 mm voor het ontwerp van de (wand)kleden omdat het materiaal dan wat stijver is. Hierdoor is de akoestische absorptie automatisch ook hoger. Deze vilt dikte is ook zeer geschikt voor de bekleding van akoestische wandpanelen.

Kortom, elk project is weer anders. Wij denken graag met u mee en geven advies over de verschillende toepassingen en behandelingen die we aanbieden. We verwelkomen u graag - op afspraak- in onze showroom in Amsterdam of we komen bij u langs.

Gepubliceerd op15 december 2021 om 13:38