Deel deze spotlight

Rust in de tent

Tekst
BeeldKnauf Ceiling Solutions B.V.

ELEGANZA™

Met ELEGANZA™ heeft Armstrong opnieuw een uniek product op de markt gebracht. Dit baanbrekende plafondsysteem wordt gekarakteriseerd door een 100% naadloze afwerking én een ongekend akoestisch resultaat, want met een Alphawaarde van 0.95 zit dit plafond wat geluidsabsorptie betreft op perfectieniveau. We spreken Thomas Kramer, Internal Sales Representative bij Armstrong: ‘Een etentje in een restaurant kan flink verstoord worden wanneer je de gesprekken van de overige aanwezigen letterlijk kunt verstaan. Het gaat ten koste van de ontspanning die je voor ogen had. En ook in kantooromgevingen is aandacht voor akoestiek van belang. Het is ronduit ongezond om dag in dag uit te werken in een ruimte waar de geluidsabsorptie niet op orde is. De vraag naar ELEGANZA™ is al sinds de introductie vorig jaar ongekend groot, de reden om het product ook op Europees niveau uit te rollen.’

Naast horeca-, zorg- en kantooromgevingen komt de stijgende vraag ook uit de hoek van de luxere woningbouw. Dat heeft alles te maken met de algemeen geldende voorkeur voor strakke vormgevingen en minimaal gebruik van prullaria. Met een plafond van ELEGANZA™ blijft de omgeving zo strak als gewenst en wordt geluid optimaal geabsorbeerd.

HOTEL JAKARTA In 2018 realiseerde Bouwbedrijf M.J. De Nijs het door SeARCH ontworpen duurzame Hotel Jakarta op het Javaeiland in Amsterdam. Het hotel herbergt tweehonderd 4-sterrenkamers en wordt gekenmerkt door Indonesische invloeden. In de restaurantkeuken monteerde Pennings Akoestiek uit Rosmalen het geluidsabsorberende ELEGANZA™-plafond van Armstrong Ceiling Solutions.

‘Met een plafond van ELEGANZA™ blijft de omgeving zo strak als gewenst en wordt geluid optimaal geabsorbeerd.’

Met een geluidsabsorptie van 95 procent ondervinden hotelgasten geen enkele geluidshinder wanneer zij in het restaurant dineren. Met het plafondsysteem zijn hoogteverschillen in het plafond aanbracht en tevens alle technische installaties uit het zicht gehaald. Het ELEGANZA™-plafond is honderd procent recyclebaar en cradle-to-cradle gecertificeerd. ‘In totaal is in Hotel Jakarta tweeduizend meter aan plafonds en vierhonderd meter aan wanden aangebracht. De combinatie met de natuurlijke elementen en botanische details maakt de look van het restaurant echt uniek. Het ziet er fantastisch uit. Het plafond is letterlijk en figuurlijk een rustpunt in het restaurant: in uiterlijk en in geluidsprestaties.’

Armstrong Ceiling Solutions is onderdeel van Armstrong World Industries en wereldwijd marktleider op gebied van hoogwaardige akoestische plafondsystemen. Armstrong biedt een uitgebreid aanbod van innovatieve designoplossingen van plafonds in mineraal, metaal en hout. Architecten, montagebedrijven en opdrachtgevers vinden in Armstrong Ceiling Solutions een deskundige partner.

WWW.ARMSTRONGCEILINGS.COM

Tekst: Marieke Pool | Fotografie: Armstrong Ceilings

Gepubliceerd op25 februari 2019 om 12:08