Room dividers - De ideale deur is geen deur
De slogan De ideale deur is geen deur, verwoordde enkele jaren geleden al de unieke positie die het Belgische merk ANYWAY doors inneemt. Die bekende oneliner verwees naar hun ontwerpen die naadloos aansloten bij minimalistische architectuur met als credo, less is more. De introductie van de slogan vroeg ook om een nieuwe deur: functioneel aanwezig en opgaand in het ontwerp, maar toch ook deel uitmakend van het zicht- en lijnenspel van de architectuur
Met creatieve designs in combinatie met vernieuwende technologieën speelt het merk vaak als eerste in op trends en marktbewegingen. Zo biedt het bouwbedrijven en architecten pasklare oplossingen op maat, die een meerwaarde betekenen voor hun projecten.De meest recente innovatie is de imposante roomdivider, waarvoor het merk een compacte taatsscharnier ontwikkelde zonder inbouwdelen in de vloer. De scharnier is geïntegreerd in het deurpaneel en wordt boven op de afgewerkte vloer bevestigd. De minimale bevestiging met twee schroeven van 4,5 cm lang vormt geen probleem bij een klassieke vloerverwarming. Het scharniersysteem is uitgerust met een comfortsluiting en een automatische 90° positionering om de deur in open toestand te stationeren. De positie kan naargelang de situatie excentrisch of centraal voorzien worden. Het bedrijf kreeg hiervoor al een tiental internationale bekroningen, met als blikvangers onder andere een 2015 Red Dot Product Design Award en een 2017 iF Design Award.
Anyway-deuren sluiten middels een gepatenteerde sluittechniek, die zowel op de deur als in de minimalistische omlijsting verwerkt zit. Een kunststof profiel op het deurblad vormt het mannelijke (convexe) deel, de kunststof aanslag in de deuromlijsting het vrouwelijke (concave) deel. Dit systeem garandeert een perfecte afsluiting en positionering.
EERLIJK, WAT GEBRUIK JE NU HET MEEST IN JE WONING?
Vaak beschouwen bouwheren een binnendeur als een banaal object. Een noodzakelijk kwaad waar weinigen de slaap voor laten. Ramen, badkamertegels en keuken zijn in hun ogen van een veel hogere orde. Niets is minder waar. Wanneer je een nieuwe woning betrekt, zullen binnendeuren een leven lang je meest gebruikte interieurelementen zijn. Bovendien beslaan die binnendeuren qua omvang een aardig percentage van het totale wandoppervlak. Zodanig prominent in beeld zelfs, dat ze een sfeervol interieur kunnen maken of kraken. Een feit om even (?) bij stil te staan.
OVER ANYWAY DOORS
ANYWAY doors, opgericht in 1995, is een Belgisch merk dat vandaag is uitgegroeid tot een referentie in de deurensector – zowel wat vormgeving als techniek betreft. Vanuit het moderne bedrijfsgebouw nabij Antwerpen neemt een team van 35 mensen alle activiteiten op zich: van ontwerp en productengineering over maatwerkproductie en kwaliteitscontrole tot marketing en service. Het uiteindelijke doel is steevast een deur die je ervaart als geen deur.
(VER)BOUWEN = DEURDENKEN
Bouwen is plannen maken. Letterlijk en figuurlijk. Reden te meer om je bij de eerste schets af te vragen hoe je de woonfuncties van je pand indeelt en hoe binnendeuren daarbij een meerwaarde kunnen geven. Hoe creëer je rust en eenheid en hoe gaat de ene ruimte in de andere over? Moeten deuren daarbij transparantie bieden of juist niet?
CLIËNTEEL OF PUBLIEK?
Minimalistisch design, maatwerk en geavanceerde techniek zijn duidelijk kernthema’s. Alles kan (en moet) beter, is de bedrijfsfilosofie. Dankzij deze uitzonderlijke visie hebben inmiddels meer dan 75.000 ANYWAY-deuren hun weg gevonden naar een trendy cliënteel. Of moeten we zeggen: publiek? Want ANYWAY-deuren bieden ook dagelijks kijkgenot. Aan designminnaars die hun open mind ook in hun nestwarmte willen terugvinden. Particulieren, gezinnen, maar uiteraard ook architecten en projectontwikkelaars.
VISUEEL HOOGSTANDJE
Toch wil ANYWAY in de eerste plaats schoonheid creëren. Uiteraard gekoppeld aan functionaliteit en ultiem gebruiksgemak. Een visueeltechnologisch hoogstandje, toekomstgericht en steeds op de meest esthetische manier gerealiseerd. Wie voelt zich niet aangesproken?
MET OF ZONDER SLOT?
Heb je al een deur in gedachten? Zo ja welke en waarom? Met een zichtbare of een onzichtbare deuromlijsting? Ingebouwd, op, of tussen de wand? Gelijkliggend met, of centraal in de wand? Schuivend of draaiend? Met comfortsluiting of niet? Met vergrendeling? Een heikele kwestie: miljoenen, miljarden standaardsloten op conventionele binnendeuren worden nooit ofte nimmer gebruikt! Met zichtbare of onzichtbare scharnieren? Met of zonder vingerpletbeveiliging voor de kindjes? ... Dit zijn maar enkele vragen waarmee ANYWAY je zal helpen je keuze te bepalen. Maar die ook allemaal hun specifieke bouwkundige vereisten hebben. Wensen waarmee we -kostenbesparend als we zijn- best in een zo vroeg mogelijk stadium al rekening houden. Wie deur denkt, denkt ANYWAY!