Deel deze spotlight

Project Zuidoever Amsterdam

Tekst
BeeldNature@home

De Oevers is een woon-, zorg- en welzijnsformule voor ouderen met een zware zorgvraag. Het gebouw van Zuidoever verbreekt de bouwtradities en legt de lat hoog voor andere verzorgings- en verpleeghuizen. Voor project Zuidoever was Tangram Architekten op zoek naar natuurlijk uitziende en duurzame materialen. Toen Nature@home voor het eerst langskwamen om de producten te presenteren, was Tangram ongelooflijk enthousiast over de innovatieve materialen. 

In samenwerking met Tangram heeft Nature@Home een leefomgeving kunnen creëren waarbij zij de bewoners van Zuidoever kunnen laten beleven, inspireren en prikkelen. Op deze manier hoopt Nature@Home de leefwereld van de ouderen te vergroten.

Bij Nature@home wordt gebruik gemaakt van bijzondere en duurzame materialen. De panelen komen zowel uit Europa als Azië, waarvan een groot deel van de panelen uit Indonesië komt. Gezien het hoge armoedecijfer in Indonesië is de productie van de tegels een schot in de roos voor de inheemse bevolking. Zo kan een productie van 250 m² minstens veertig arbeiders een hele maand bezighouden. De wandpanelen van Nature@Home worden gemaakt van restmaterialen. Deze restmaterialen hebben voor anderen geen functie meer, maar Nature@Home kan zelfs deze materialen een nieuw leven geven. Deze panelen, gemaakt van restmaterialen, geven de ruimte niet alleen een levendige uitstraling en een ontspannen sfeer, het verbetert ook de akoestiek. Speciaal voor dit project zijn er bestaande structuren in andere kleuren uitgevoerd. 

Gepubliceerd op21 december 2020 om 8:30