Deel deze spotlight

Orluna, het mooiste compliment dat je de architectuur kan geven

Tekst
BeeldQ-Cat

Het Britse Orluna stelt met haar armaturen zelfs de meest veeleisende architect tevreden. Het verfijnde samenspel tussen techniek en esthetiek benadrukt naast de eigen schoonheid vooral die van de architectuur

De zogenaamde ORIGIN led heeft een ongekend hoge kleurweergave, wat de eigenschappen van volwaardig daglicht naar binnen brengt. Met een perfect uitgebalanceerde kleurweergave index (CRI >98) komen kleuren tot leven en worden structuren benadrukt.

Een hoogwaardig lichtontwerp dient duurzaam te zijn. Het thermische ontwerp van de armaturen zorgt voor een uiterst lage degeneratie (L90 B5 >50.000 uur). Dit gecombineerd met hoogwaardige drivers van EldoLED (DALI/0-10V) of OSRAM (fase-dim/non-dim) en 5 jaar garantie. Met een standaard IP-classificatie van IP54 kunnen de armaturen zonder probleem doorgevoerd worden in natte ruimtes.

De kwaliteit van een lichtplan is in grote mate afhankelijk van de creatieve vrijheid die het krijgt. Orluna biedt met haar (o.a. trimless) downlights, uplights en opbouw armaturen ruime keuze. Dit gecombineerd met vaste kleurtemperaturen als wel een dim-to-warm optie. Gradenbundels zo smal als 8° en breed als 68° en meer specialistische bundels, van ultraspot tot wallwash.

Armaturen kunnen in elke willekeurige RAL kleur geleverd worden of met een speciale afwerking, zoals geborsteld of glad koper, messing, brons of chroom. Verdere aanpassingen omvatten o.a. een IP65 upgrade, Sea & Spa coating en noodvoedingen.

Gepubliceerd op30 april 2021 om 0:00