Deel deze spotlight

Op maat met maatwerk

Tekst
BeeldDecoLegno

We spreken met interieurontwerper Klaas de Jong en Erwin Poels van Team2 Interieurbouw over twee projecten die zij onlangs samen hebben ontwikkeld namelijk het kantoorpand van Moving Spirits en een penthouse in Assen.

Een maatwerk kantoorinterieur

Moving Spirits betrok onlangs een nieuw kantoorpand in Groningen. Klaas de Jong werd gevraagd om het casco kantoorpand in te richten. Het omvangrijk maatwerk kantoorinterieur van de vergaderboxen tot de keuken en van de trap tot de wandafwerkingen. “Ik ben begonnen met de inventarisatie. Hoeveel personeelsleden werken er, welke afdelingen zijn er en welke afdelingen staan met elkaar in verbinding. Op basis daarvan bepaal ik de vlakverdeling.

De volgende stap is het visuele ontwerp en de keuze van de materialen. “In de materiaalkeuze zijn er twee opties: echte materialen of melamine. De keuze hangt af van een aantal factoren. De kleurvastheid, sterkte van het product maar ook de prijs. Het decoratief plaatmateriaal van DecoLegno is erg sterk, krasbestending en kleurvast. De dessins en structuren zijn fantastisch, niet van echt te onderscheiden en de diversiteit is eindeloos. Een ander voordeel is dat je gemakkelijk precies dezelfde plaat bij kunt bestellen. Zo voorkom je verschil in kleur, iets wat bij echt materiaal niet altijd mogelijk is. Voor de wandafwerking van de verschillende aparte ruimtes heb ik gekozen voor HPL in FB48 Ares en FB60 Ares.” aldus Klaas. Ook Erwin werkt graag met decoratief plaatmateriaal. “We gebruiken onder andere decoratief plaatmateriaal voor onze maatwerk keukens als basis en als frontplaat.”

Een penthouse vol maatwerk

In het penthouse in Assen is al het maatwerk van DecoLegno. De keuken, slaapkamers, wandafwerking en zelfs de deuren zijn uitgevoerd in S122 Pembroke en U129 Esperia “Het voordeel van maatwerk is dat je overal omheen kunt werken” vertelt Klaas. “De nis in de keuken is om een raam heen gebouwd. Zo is de ruimte optimaal te benutten en kun je spelen met de lichtinval. De openingen boven de kastjes zijn de deurgreepjes van de koelkast en de vaatwasser. Zo zijn die ook mooi weggewerkt”.

“Daarnaast kun je met maatwerk rekening houden met de routing van het pand, met de ergonomie, maar ook met het wegwerken van bijvoorbeeld de airco’s zoals in de kastenwand te zien is. Ook is alles precies passend, zoals de kastenwand die van de vloer tot het plafond doorloopt. Een leuk weetje over de kastenwand: in deze kastenwand is een taatsdeur verwerkt. Deze deuren zijn uitgevoerd in HPL bijpassend bij de keukenkastjes en het kookeiland (S122 Pembroke) en zorgen voor één geheel in het ontwerp”.

Maatwerk door Team2 Interieurbouw

“Team2 denkt erg gedetailleerd mee in de toepassing van de platen, maar het ontwerp staat vast. Voor de opvallende trapafwerking voor het kantoor van Moving Spirits, met wisselende nerfrichting in LR28 Sablé, hebben zij goed meegedacht over de maatverdeling van het blokmotief” vertelt Klaas.

Erwin vertelt dat de materiaalkeuze al vastlag. “Wij hebben ons voornamelijk gefocust op het uitwerken van de achterliggende constructies, zoals het frame en het staalwerk van de trap en op het geluiddicht maken van de stilteruimtes”.

Gepubliceerd op1 juni 2021 om 0:00