Deel deze spotlight

Oog voor detail en design, maar altijd functioneel

Tekst
BeeldDAUPHIN HUMAN DESIGN

Voor optimale prestaties is de juiste, comfortabele werkomgeving nodig en is het beste materiaal van essentieel belang. Bij Dauphin noemen we dat het gereedschap. Als pionier op het gebied van ergonomische zitoplossingen beseffen we als geen ander dat we een probleem op moeten lossen, een verbetering aan moeten brengen of moeten zorgdragen voor een kwalitatieve vergemakkelijking. Creatief ook, met oog voor detail en design, maar altijd functioneel.

Mensen, organisaties, ruimtes en wensen zijn verschillend en de manier van werken verandert voortdurend. Ontwikkelingen en trends veranderen daarin mee. De behoefte aan samenwerken, ontmoeten en ontspannen is van alle tijden, maar de laatste jaren gigantisch toegenomen. Organisaties willen meer onderlinge verbinding creëren om optimaal met elkaar te kunnen samenwerken. En verbinden doen we bij Dauphin… Dat nemen we zelfs zo letterlijk mogelijk. Het mooiste voorbeeld hiervan is Modul space. In de jaren zestig als één idee geboren, met inmiddels 1001 mogelijkheden.

Tal van ontwerpers lieten zich inspireren en op basis daarvan ontwikkelde Bosse een systeem van hoogwaardige chromen en zwarte buizen, die verbonden zijn met een esthetisch gesloten knoop en framepanelen met moderne hout, felt en glasoppervlakken. Van een opbergmiddel uitgegroeid tot een volwaardig meubel en door architecten veelvuldig toegepast als dressoir, room divider, lounge meubel, opbergkast, keuken en andere creatieve en klassieke inrichtingsoplossingen.

Uniek ook in zijn soort omdat we werken met de kleuren van Le Corbusier en duurzame materialen. Wil je ook onderscheidend zijn, consistent met een duidelijke identiteit? Kijk op www.bosse.de voor de eindeloze mogelijkheden en toepassingen. Welkom in de wereld van Modul space!


ZÜCO, DESIGN UIT TRADITIE

honderd jaar geleden begonnen we met het maken van gestoffeerde meubels. De waarden die we in ons werk omarmen, zijn sindsdien niet veranderd. Züco creëert buitengewoon zitmeubilair met delicaat handwerk. Je kunt deze ervaring, traditie en kwaliteit zien en voelen in elk stijlvol en elegant meubelstuk. Producten van Züco combineren hun unieke designtaal met de nieuwste ergonomische kennis. Züco staat voor nauwkeurigheid, aandacht voor het kleinste detail en gevoel voor esthetiek.

De fijne kunst van het snijden van leer of het ingewikkeld aan elkaar naaien van de afzonderlijke onderdelen, met millimeterprecisie, worden toevertrouwd aan onze meest ervaren medewerkers. Het gevoel voor materialen, het oog getraind om de fijnere details te zien, is wat het verschil maakt. Het spannendste moment beleef je dag in, dag uit op de stofferingsafdeling. Dit is de magische plek waar een product met echt karakter wordt gemaakt van individuele onderdelen. Een uniek exemplaar, met de hand gemaakt. Zien, voelen, ervaren...

Wij geloven dat design een integraal onderdeel is van kwaliteit. Voor ons betekent design het creëren van producten die gemakkelijk te gebruiken en tijdloos elegant zijn, met behulp van de beste materialen om ervoor te zorgen dat ze ook aangenaam aanvoelen. Alle Züco-producten bieden niet alleen een onderscheidende styling, maar ook een hoog zitcomfort in overeenstemming met de nieuwste ergonomische normen. Wat de materialen betreft, komt er geen keuze aan te pas: we gebruiken simpelweg niets anders dan het beste, elke keer weer.

Gepubliceerd op23 oktober 2022 om 9:00