Deel deze spotlight

Onvergelijkbare uitstraling van Arbony’s verouderde vloeren.

Tekst
BeeldArbony

Reeds 20 jaar produceert Arbony eiken planken- en parketvloeren op vrijwel unieke manier waarbij steeds geprobeerd wordt de eigenheid en het authentieke karakter van antieke planken te weerspiegelen. Er wordt systematisch gestreefd de natuurlijke uitstraling van hout te respecteren in alle ontwikkelde vloeren.

Wat maakt Arbony nu zo uniek? Het continue nauw overleg met een ruim wereldwijd bestand van architecten van Durban tot Los Angeles waarbij hun wensen onze uitdaging worden, resulteert in de meest vooruitstrevende alternatieven inzake uitstraling en vormgeving. In tegenstelling tot andere spelers is dus het beleid van Arbony gericht op de wensen van de architecten waardoor onze verouderde eiken parketvloeren in de meest vooruitstrevende projecten kunnen worden teruggevonden.

Uniek in het segment van houten vloeren is ongetwijfeld ook de productie wijze zelf. Het bedrijf ontwikkelde bijzondere verouderingstechnieken dewelke de traditionele borstel- en trommel behandelingen ver overstijgen. Verder zijn de patines het resultaat van een complex proces waarbij ingewerkt wordt op de natuurlijke stoffen (zoals looizuur) aanwezig in Franse eik. Er wordt tijdens het productie proces geen gebruik gemaakt van synthetische kleurpigmenten of oppervlakkige kleurolie. Dit resulteert een uniek kleurgamma met accent verschillen vooral rond de knopen en eventuele barsten.

Ondanks een basis reeks van vormen en afmetingen omzeilt het bedrijf geen enkele uitdaging van op maat geproduceerde vloeren en de ontwerper kan steeds rekenen op de hulp van een gekwalificeerd team. Verder beschikt het bedrijf over een aanzienlijke internationale database voor hulp bij plaatsing waar ook ter wereld.

U vindt ons terug op Instagram, Linkedin maar via een eenvoudig contact mailtje op onze site www.arbony.com kan U digitale toegang krijgen tot onze fototeek met diverse projecten, een bron van inspiratie.

Gepubliceerd op10 maart 2021 om 0:00
Adres
Van Benthuizenlaan 1
1701BZ Heerhugowaard
Contact
Jolanda Eyzinga