Ontdek de audiorevolutie

Tekst
BeeldLoxone

Wanneer we het hebben over audio in een gebouw, denkt bijna iedereen aan het afspelen van muziek. Terecht, maar audio kan zoveel meer dan dat. Een akoestisch alarm, persoonlijke meldingen, het belgeluid, er is veel mogelijk. De Loxone Audioserver biedt dit allemaal en gaat nóg een stapje verder. Klein formaat, groot geluid en volledig schaalbaar. Nog nooit was een audiosysteem zo krachtig. We duiken even in de wondere muzikale wereld van ‘s werelds meest geavanceerde audioserver

KLEIN FORMAAT, GROOT GELUID IN ELKE RUIMTE

De Loxone Audioserver is geen luidspreker, het is de kracht achter de bekabelde luidsprekers. De hoogwaardige speakers vormen in combinatie met de prestatiegegevens de basis voor een briljant geluid.

Dankzij de vier geïntegreerde versterkeruitgangen (uitbreiding mogelijk met Stereo Extensions) word je overal omringd door jouw favoriete deuntjes. Of het nu gaat om een hiphop afspeellijst thuis, werkbevorderende achtergrondmuziek op kantoor, jazz in een restaurant of rustige loungemuziek in de bar van het hotel; alles is mogelijk! De Loxone Audioserver is niet alleen gemaakt voor Smart Homes, maar wordt ook gebruikt in commerciële projecten zoals kantoren, horeca en speciale toepassingen.

Het geluid weerklinkt niet in één, maar in meerdere ruimtes. Overal hetzelfde of overal verschillend, dat beslis je volledig zelf. Via de Loxone Config kun je alle uitgangen combineren om zo individuele geluidswerelden te creëren. Dankzij de compacte Stereo Extensions breid je jouw geluidservaring uit naar het aantal zones dat jij wilt.

DE MEEST FLEXIBELE AUDIO-OPLOSSING VOOR ELK GEBOUW

De audioserver werd ontwikkeld voor iedereen, maar vooral ook met het oog op elektriciens, audioprofessionals en iedereen die dat wil worden. Naast het comfort dat gebruikers ervaren, is de Loxone Audioserver ook heel eenvoudig te installeren. Met behulp van de Loxone Config wordt hij snel in gebruik gesteld. De Audioserver biedt een groot rekenvermogen, veelzijdige functionaliteiten en vier versterkeruitgangen. Dit alles in een heel compact formaat.

Vergeet tijdrovende integraties van externe systemen, de Loxone Audioserver past naadloos in elk Loxone concept.

De Loxone Audioserver is ontwikkeld om 24/7 betrouwbaar dienst te doen, ononderbroken gedurende de hele levensduur van het gebouw. Hij heeft geen bewegende delen zoals ventilatoren en is extreem energiezuinig!

OORVERDOVEND ALARM

Creëer een akoestische alarmfunctie die je tijdig informeert over dreigende gevaren zoals inbraak, brand of water. Bij activatie van het alarm zorgt de audioserver voor een luide alarmtoon in alle gewenste zones.

INTELLIGENTE DEURBEL

Dankzij de Loxone Audioserver heb je geen aanvullende deurbel nodig. Het belsignaal weerklinkt in elke gewenste ruimte. Als jouw kinderen slapen, dan blijven de zones van de kinderkamers stil.

Intelligent geautomatiseerd, goed hoorbaar en nauwelijks zichtbaar. Allemaal pluspunten die toebehoren aan de Loxone Audioserver. De intelligente automatisatie zorgt voor allerlei mooie momenten en ervaringen. In een restaurant zorgt dit ‘s ochtends tijdens de mise-en-place voor een opzwepende afspeellijst voor een frisse start van de dag, terwijl ‘s middags rustige loungemuziek gespeeld wordt tijdens de lunch van klanten. ‘s Avonds een jazzdeuntje voor de juiste sfeer en zo zorgt Loxone voor een muzikale automatisatie van de dag. Bovendien gebeurt dit alles bijna onzichtbaar. Jouw gebouw, jouw stijl en dat wordt door niets verstoord. De audioserver en de ingebouwde luidsprekers worden heel subtiel geïntegreerd in elk gebouw. Ook bedieningselementen integreren naadloos -als een kameleon- in elke omgeving.

TEXT-TO-SPEECH FUNCTIE

Vooral op gebied van Ambient Assisted Living kan deze functie zeer handig zijn. Je kunt de bewoner aan de hand van zelfgekozen stemgeluiden laten herinneren wanneer bijvoorbeeld de kookplaat nog aanstaat.

GEPERSONALISEERDE AANKONDIGINGEN

Op kantoor: Teamvergadering in vergaderzaal twee, thuis: Komen eten. Je kunt eenvoudig en snel individuele mededelingen creëren en ze door de audioserver laten afspelen in specifieke zones, zelfs wanneer je nog onderweg bent.

Gepubliceerd op6 februari 2022 om 9:00