Deel deze spotlight

Ontdek Armstrongs nieuwe naadloze akoestische systeem

Tekst
BeeldKnauf Ceiling Solutions B.V.

Lawaai is iets waar we allemaal mee moeten leven, echter storend geluid brengt een langdurig gezondheidsrisico met zich mee, met name voor bewoners van stadscentra. De Wereld Gezondheidsorganisatie waarschuwt dat geluidshinder meer dan alleen gehoorschade kan veroorzaken en kan bijdragen aan medische problemen zoals obesitas en diabetes. Het kan ook hart- en vaatziekten en cognitieve problemen, stress, hoge bloeddruk en depressies veroorzaken.

Terwijl steden spectaculair groeien en geluidshinder erger wordt, heeft Armstrong Ceilings zijn nieuwe naadloze, akoestische plafondsysteem ELEGANZA® gelanceerd dat geluid absorbeert en dit onderschatte gevaar bestrijdt.

ELEGANZA® heeft een 100% naadloos uiterlijk en is speciaal ontwikkeld voor een duidelijk betere akoestische omgeving in gebouwen. Met zijn akoestische prestaties van klasse A, biedt het systeem de hoogste geluidabsorptie conform de internationale norm EN ISO 11654, terwijl zijn klassieke strakke uitstraling licht beter reflecteert voor heldere, open ruimten.

“Het is heel duidelijk dat onze steden steeds dichter bevolkt raken en lawaaieriger worden. Veel hoogbouw appartementen, kantoren en hotels worden gebouwd boven drukke sportscholen, restaurants en bars. Deze zijn op hun beurt omringd met alle invloeden van het stadsleven”, vertelde Ian Clarke, Marketing Manager Europa, Afrika en het Midden-Oosten bij Armstrong Ceilings.

“Om te verhinderen dat deze kakofonie de levenskwaliteit aantast, is het duidelijk dat onze gebouwen dit lawaai beter moet absorberen. In dit opzicht is ELEGANZA® echt een ontwerp dat alle zintuigen prikkelt, waarbij extern lawaai wordt gereduceerd maar intern geluid ook wordt geabsorbeerd.”

De nieuwe oplossing van Armstrong biedt een oplossing voor de uitdagingen die architecten en ontwerpers ondervinden bij compact wonen ten gevolge van massale migratie naar de steden. Cijfers van de Britse organisatie Centre for Cities laten zien dat van 2002 tot 2015 steden zoals Liverpool, Birmingham en Manchester met respectievelijk 181%, 163% en 149% zijn gegroeid.

Deze trend zien we ook bij andere Europese steden. Amsterdam heeft de hoogste, constante bevolkingsgroei doorgemaakt met 17.400 personen die zich tussen 2015-2016 in de stad hebben gevestigd. Terwijl de Parijse bevolking tot 2050 redelijk stabiel blijft, zal de ongebreidelde stadsuitbreiding in de omliggende gebieden plaatsvinden en volgens het statistische bureau Insee wordt in de 1e tot 4e arrondissementen (deelgemeenten) een vermindering van 25% voorspeld.

Met de akoestische klasse van ELEGANZA® en de afstemming op BIM kunnen architecten en ontwerpers voldoen aan de richtlijnen die in BREEAM, HQE en LEED zijn vastgelegd. De nieuwe plafondoplossing is ook duurzaam omdat het op Armstrongs C2C Drywall Grid System met volledig recyclebare en herbruikbare onderdelen wordt gemonteerd.

Snel, flexibel en economisch verantwoord aan te brengen, dus ELEGANZA® hoeft geen compromissen te sluiten. Aanzicht en geluid werken samen in harmonie, waardoor het geluksgevoel, de effectiviteit en het welzijn in kantoren, hotels, restaurants en thuis weer terugkeert.

Ontdek hoe systemen zoals ELEGANZA® architecten helpen met ontwerpen die alle zintuigen prikkelen op www.armstrong-plafonds.nl

Tekst & fotografie: Armstrong Ceilings

Gepubliceerd op16 oktober 2019 om 8:45