Deel deze spotlight

Onopvallend mooi

TekstMarieke Pool
BeeldVan den Berg Afvoerputten

Mooie interieurs vragen soms om dingen die juist niét opvallen. Om oplossingen die uit het zicht feilloos hun werk doen. Dat begrijpen ze bij Van den Berg Afvoerputten als geen ander. En dat al sinds 1959. We gaan in gesprek met de derde generatie binnen dit familiebedrijf.

'Het begon allemaal met het gieten van aluminium afvoerputjes door mijn opa, Henk senior,’ vertelt Joost van den Berg met enige trots. ‘Onze vader, Henk junior, heeft het bedrijf overgenomen en inmiddels zet ik het bedrijf samen met mijn broer en zus voort. Deze dagen maken we al onze producten van kunststof en roestvrijstaal en staat de klantwens centraal. Natuurlijk hebben we een standaardassortiment, maar met hetzelfde gemak realiseren we producten op maat, in afwijkende formaten, kleuren of met bijzondere technische vereisten.’

PRODUCTONTWIKKELING OP BASIS VAN DE KLANTWENS

Dat het bedrijf inspeelt op de eisen van deze tijd wordt direct door het assortiment bewezen. Alle oplossingen zijn esthetisch verantwoord en technisch onfeilbaar. Neem de douchegoot met meerdere afvoerpunten. Deze is speciaal ontworpen voor sanitaire ruimtes met stort- en/of massagedouches waar het waterverbruik hoger dan normaal is. Het waterslot op een afvoerpunt -onmisbaar vanwege de stankafsluiter- beperkt de waterafvoer tot zo’n 25 tot 30 liter per minuut. Door meerdere afvoerpunten in de douchegoot toe te passen, creëert Van den Berg een hogere afvoercapaciteit. ‘We luisteren goed naar de wensen van onze opdrachtgevers en passen daar onze productontwikkeling op aan. Een volkomen logische manier van werken, vinden wij. Omdat we onze producten in Nederland produceren kunnen we altijd snel leveren, zelfs bij maatwerk.’

DE LEVENSLOOPBESTENDIGE DOUCHEVLOER DIT NOG MOOI IS OOK

‘Levensloopbestendigheid is in Nederland regelmatig onderwerp van gesprek. Om het mogelijk te maken dat onze ouderen zo lang mogelijk zelfstandig blijven, zijn vaak aanpassingen in betreffende woning nodig. En wij helpen interieurspecialisten graag aan goede oplossingen. Met onze complete douchevloer maak je eenvoudig een drempelloze toegang met antislip, voldoende afschot voor feilloze waterafvoer en -indien gewenst- een nagenoeg onzichtbare afvoer. Onze robuuste douchevloeren zijn eenvoudig -en snel- te plaatsen en zijn bijzonder geschikt voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. De innovatieve douchevloer is vanwege de afwezigheid van voegen bovendien super hygiënisch.’ Dat een levensloopbestendige badkamer niet onaantrekkelijk hoeft te zijn, bewijst Van den Berg met haar bijpassende wandpanelen. Met slechts enkele panelen tover je een gedateerde badkamer om tot een esthetisch hoogstandje in huis. De combinatie douchevloer en douchewand is een doeltreffende manier om zowel een upgrade als levensloopbestendigheid te realiseren.

ECHTE MEEDENKERS

Niet alle doucheruimtes zijn geschikt voor het plaatsen van een douchegoot. Het komt regelmatig voor dat er in bestaande situaties niet voldoende ruimte beschikbaar is. Reden voor Van den Berg om douchegoten met een geringe inbouwhoogte te realiseren, zodat in dit soort situaties toch die populaire inloopdouche kan worden gerealiseerd.

Met een hoogte van slechts 65 mm plaats je deze roestvrijstalen goot eenvoudig in elke verdiepingsvloer. Het tegelbakje, dat ruimte biedt voor dezelfde tegel als de doucheruimte, maakt het geheel helemaal af. Het uitneembare kunststof waterslot maakt deze renovatiedouchegoot compleet.

OOK VOOR HORECA EN INDUSTRIE

‘We zijn er met ons brede assortiment van badkamer tot aan de voedingsmiddelenindustrie. Goten voor de horeca moeten aan andere eisen voldoen dan die in huis. Denk aan de aanwezigheid van een vuilvanger, de beloopbaarheid en specifieke antislipoplossingen omdat in de horeca nu eenmaal regelmatig vet op de afvoer wordt aangetroffen. De diversiteit in toepassingsgebieden houdt ons scherp en gemotiveerd om te blijven innoveren. Wat ons bedrijf typeert? Meedenken zit in ons dna, maar ik noem ook graag onze bevoorrading. Vandaag besteld, is morgen in huis.’

CIRCULAIRE ECONOMIE, NIEUWE SERIE AFVOERPUTTEN… DE ZERO CATEGORIE

Als eerste bedrijf van afvoer producten in Nederland hebben wij het initiatief genomen om van 100% eerder gebruikte grondstoffen voor kunststof en voor 90% gebruikt materiaal voor roestvrijstaal, afvoerputten te gaan produceren. De eerste producten die hiervoor in aanmerking komen zijn de bekende kunststof emmerputten van 200x200 mm, met zij en onderuitlaat en voorzien van een roestvrijstalen rooster. Om een duidelijk verschil te maken met de huidige materialen die hiervoor (nog) gebruikt worden, komen deze afvoerputten in de ZERO categorie. De eerste putten uit de ZERO categorie zijn vanaf nu uit voorraad leverbaar. Door dit initiatief is het mogelijk dat er alleen voor deze 2 afvoerputten op jaarbasis duizenden kilo’s minder nieuw kunststof basis materiaal nodig is. Voorlopig blijven wij genoemde 2 afvoerputten nog wel in het oude nieuwe materiaal leveren, maar zodra er een omslagpunt bereikt is gaan wij over op volledig gebruikte grondstoffen.

De gebruikte materialen zijn aan het eind van hun levensduur (intussen zijn we natuurlijk wel jaren en jaren verder) weer volledig her te gebruiken om nieuwe producten te gaan maken. In een circulaire economie bestaat geen afval en worden steeds meer grondstoffen opnieuw gebruikt, m.a.w. het afval is de nieuwe grondstof!Het gebruik van het gerecycled materiaal heeft geen enkele invloed op de kwaliteit, wij kunnen met een gerust hart zeggen dat aan alle kwaliteit eisen wordt voldaan. Zo blijft de verlijmbaarheid gewaarborgd als ook de slagvastheid. De enige verandering is de kleur; 100% gerecycled kunststof materiaal is alleen in het zwart mogelijk.

Van elke batch waarin onze ABS kunststof putten worden geproduceerd is een materiaal echtheid certificaat beschikbaar, een eerlijke garantie voor een mooie toekomst! Het gehele verwerkings proces van gebruikte grondstoffen brengt extra kosten met zich mee; omdat wij geloven in een circulaire toekomst die ruimschoots perspectief biedt, zodat ook generaties na ons kunnen genieten van al het moois op onze planeet, hebben wij besloten deze extra kosten niet doorte berekenen aan onze klanten. Als aanvullend initiatief zijn wij voor tenminste 2 jaarproductpartner van Trees for All, om hiermee een extra positieve bijdrage aan ons klimaat te leveren. Ook het dak van ons bedrijfspand is inmiddels voorzien van 120 zonnepanelen waardoor wij nu energie neutraal werken en een deel van onze bedrijfswagens rijdt 100% elektrisch middels onze eigen laadpaal, die natuurlijk ook voor eventuele bezoekers gebruikt kan worden.

Gepubliceerd op3 juni 2022 om 9:00