Ogenschijnlijk eenvoudig en ergonomisch aangenaam

Tekst
BeeldIntersteel

Voor haar eigen woning koos Annemieke Slaats, eigenaar van Slaats Interieurarchitecten, voor deurbeslag van Olivari. Verder werden, voor een strakke en moderne uitstraling, de onzichtbare scharnieren en magneetsloten van Intersteel toegepast.

Slaats koos voor deurkruk Icona uit de Olivari-serie. Deze in chroom mat uitgevoerde deurkruk is ontworpen door de Belgische architect Vincent van Duysen, die bij dit ontwerp veel aandacht schonk aan ergonomie. De deurkruk ligt vanwege de afgeronde achterkant van de greep prettig in de hand. De zichtbare voorkant van de deurkruk is juist strak en plat, wat een mooi contrasterend geheel oplevert.

Gevraagd naar de reden voor de keuze van dit deurbeslag zegt Annemieke Slaats: ‘Ik heb voor dit beslag gekozen vanwege de ogenschijnlijke eenvoud. De vorm is opgebouwd uit hele en halve cirkels en rechthoeken en is heel strak. Het raffinement zit daarin, dat de vorm niet ten koste is gegaan van het gebruik. Integendeel, door de afgeronde achterkant zijn de deurgrepen ergonomisch aangenaam. Je zou je bijna afvragen waarom niet alle deurgrepen er zo uitzien. Die vanzelfsprekendheid vind ik de grote kwaliteit van dit beslag.’

Naast het deurbeslag voor alle binnendeuren, koos Slaats voor onzichtbare scharnieren en magneetsloten van Intersteel om een moderne, stijlvolle uitstraling te bewerkstelligen. De deuren sluiten nu mooi strak in de kozijnen.

OVER INTERSTEEL

Intersteel is fabrikant van stijlvol deur- en raambeslag met bijbehorende accessoires. Intersteel verstaat de kunst van het koppelen van moderne technologieën aan elegant design. Voor elke woonstijl bestaat wel een productlijn die een extra element toevoegt aan het interieur. De producten passen bij veel interieurstijlen en -smaken: Modern & Strak, Landelijk & Klassiek of Vintage & Retro. De lijnen, zowel in samenwerking met toonaangevende architecten op het gebied van interieurgerelateerde producten als in eigen beheer ontworpen, geven deuren en ramen een geheel eigen finishing touch. Misschien voor velen onopvallend, maar telkens sfeerondersteunend aanwezig.

Gepubliceerd op30 mei 2022 om 9:00