Deel deze spotlight

Nieuwe updates in SketchUp Pro 2021.1!

Tekst
BeeldDesign8

SketchUp 2021.1 is vanaf heden beschikbaar en beschikt over een aantal opgepoetste functies die zorgen voor een soepelere workflow!

In SketchUp 2021.1 is de manier waarop tien belangrijkste tools werken veranderd. Hier zijn de hoogtepunten:

Modifier Toggles

Meer tools gedragen zich als toggles die aan- en uitgezet kunnen worden door op een toets te tikken. Dit betekent minder ‘klik-en-vasthoud’ interacties voor tools en meer voorspelbare modelleerresultaten.

Sticky Modifiers

De status van de tools zal over meerdere bewerkingen behouden blijven. Dit betekent dat u meerdere kopieën van objecten kunt maken met Move of dat u randen kunt verbergen met Eraser terwijl u het aanzicht verandert met Orbit.

Pre-lock Inferences

In deze release wordt 'pre-locken' ook toegepast op andere tools. U kunt nu een inferentierichting vooraf vergrendelen voordat u de eerste keer klikt met de Line, Tape Measure, en Move tools.

Push/Pull Updates

Naast het feit dat de Push/Pull Copy modifier een permanente toggle wordt, is nu ook de verborgen modifier van Push/Pull, Stretch, een feit. Het 'stretchen' van een vlak komt ongeveer overeen met het verplaatsen van een vlak loodrecht op het tekenvlak, en is vooral nuttig in de vroege stadia van conceptontwikkeling. Daarnaast is er een verandering in de vlakoriëntatie: SketchUp zal nu nieuwe vlakken altijd met de voorkant naar boven oriënteren, wanneer u op het grondvlak tekent, en met de voorkant naar de camera in andere gevallen. Hierdoor zijn alle vlakken direct juist georiënteerd.

Prestatieverbetering voor Extensions met veel meshes

Sommige SketchUp extensies zijn ontworpen om grote hoeveelheden geometrie te creëren of te manipuleren. SketchUp heeft daarom een verbetering aangebracht in hoe efficiënt SketchUp's API grote meshes genereert. Zodra u meshes boven de 20,000 polygonen krijgt, is de verbetering bijzonder goed merkbaar.

Updates aan het Extensions menu

Vanaf nu zal het Extensions menu item altijd zichtbaar zijn, ongeacht of Extensions daar geïnstalleerd zijn of niet. Zo zijn ook Extension Management en Developer Tools naar dit menu verplaatst.

Eenheidstranslatie voor Live Components

Live Component parameters worden nu weergegeven in dezelfde eenheid als in uw SketchUp model. Dus, wanneer u een iets meet met de Tape Measure tool, is het een stuk sneller om deze meting als een Live Component parameter te typen. 2021.1 Bevat daarnaast een verbetering van de tekentijd van bewerkte Live Components.

IFC 4 classificatie en export

Naast ondersteuning voor het IFC 2x3 schema en bestandsformaat, bevat SketchUp Pro nu ook een IFC 4 classificatieset en de mogelijkheid om IFC 4 bestanden te exporteren.

LayOut verbeteringen

2021.1 introduceert een snellere manier om de schaal van een viewport in te stellen. U kunt nu simpelweg de gewenste schaal intypen in het Camera tabblad van het SketchUp modelpaneel. Deze nieuwe manier van invoeren zal netjes een aantal inputs analyseren: 1:50, 1 = 50, 1/50, .02 of 2% zullen allemaal snel een schaal van 1:50 op een viewport toepassen.

Gepubliceerd op10 juni 2021 om 0:00