Deel deze spotlight

Nieuw! Japanse Meesters

Tekst
BeeldMuurmeesters

Muurmeesters staat al jaren bekend om de prachtige collectie reproducties van Hollandse Meesters, iets waar we heel trots op zijn. Maar er is meer in de wereld en we laten ons graag inspireren om een nog gevarieerder aanbod te maken.

Koson

In 2019 werden er speciaal voor de VT Wonen- en Designbeurs schitterende ontwerpen gemaakt voor ons nieuwe product, de ronde Muurmeesters; een aantal prenten van de meester-schilder en prentenkunstenaar Ohara Koson (1877 – 1945). Koson is voornamelijk beroemd geworden als ontwerper binnen de Shin Hanga stroming. Een stijl waarbij traditionele Japanse onderwerpen en tradities, zoals vissen, vogels en bloemen samensmolten met de westerse klare lijn uit die periode.

Wij bij Muurmeesters zijn nog steeds enthousiast over de prenten van vissen die we vorig jaar reproduceerden en daarom is er speciaal voor de digitale VT Wonen en Designbeurs 2020 een nieuwe, uitgebreide collectie met intrigerende werken van Ohara Koson samengesteld. Zijn hoogwaardige prenten zijn prachtig gedetailleerd in veelal rustige kleuren. De eenvoud van de ontwerpen brengen de ruimte vooral rust, kracht en verfijning.

Fluweel & goud

Muurmeesters biedt uitvoeringen in zacht fluweel omrand met prachtige gouden lijsten, een combinatie die de Japanse prenten een chique, anders-dan-anders, Wow-effect geeft. De Japanse reproducties krijgen zo dynamische kleurcontrasten en een hoog aaibaarheidsgehalte.

VT Wonen & Designbeurs

Van 1 t/m 31 oktober 2020 staat http://www.vtwonenendesignbeurs.nl en de socials helemaal in het teken van de woonmaand. Van 1 t/m 10 oktober vinden er ook allerlei inspirerende, online happenings plaats. Bekijk vanaf 1 oktober de prachtige collectie van Ohara Koson op https://muurmeesters.nl/schilders/ohara-koson en de beursaanbieding. En wie weet hangt er binnenkort ook een echte Japanse Muurmeester aan de muur.

Gepubliceerd op1 oktober 2020 om 8:54