Deel deze spotlight

Niet te luxe, maar ook niet te eenvoudig

TekstMarieke Pool
BeeldKeesnan Dogger

Hordijk Verpakkingen, onderdeel van de Hordijk Groep, is een van de grootste producenten van thermogevormde verpakkingen voor fresh foodtoepassingen in Europa. De verpakkingen worden onder strikte BRC-goedgekeurde hygiënische omstandigheden geproduceerd en opgeslagen en worden desgewenst in samenwerking met de klant ontwikkeld. Hordijk opereert vanuit een nagelnieuwe locatie in Zaandam. Wat betreft het interieur van deze locatie liet Hordijk zich leiden door de chemie tussen de interieurontwerper en de architect. Bekijk zelf wat deze keuze heeft opgeleverd.

We spreken Rob Hordijk, (mede) verantwoordelijk voor bouw van nieuwe pand.

'Toen we besloten nieuw te bouwen, was de ook beslissing voor een volledig nieuw interieur snel gemaakt. We hebben een aantal partijen om advies gevraagd en kozen uiteindelijk voor een specialist uit de regio. Zij hebben het blanco canvas dat we boden precies op de gewenste W manier weten in te vullen.’

'Binnen Hordijk zijn we nogal pragmatisch. Dat betekent onder meer dat onze inrichting zou moeten voldoen aan de eisen die ergonomisch werken met zich meebrengt. We zochten naar een duidelijke schakel tussen fabriek en kantoor om te bevestigen dat we samenwerken als team Hordijk. De centrale ontmoetingsplek -de kantine- geeft daar antwoord op. Het is een plek die zowel mooi als praktisch is. Niet te luxe en niet te eenvoudig en hiermee een fijne plek voor al onze medewerkers. Een perfecte match met onze eigen nuchterheid.’

‘We waren direct enthousiast over het ontwerp. De vertaling van de opdracht naar het ontwerp was hartstikke mooi. En ook in uitgevoerde vorm bevalt het ontwerp goed. De aangebrachte looplijnen, het doorlopen van de vloerenbekleding in de kantoren, het totaalplaatje past’

SPEELSHEID, GEOMETRIE EN LICHT

De ruimte bovenaan de trap bleek uitermate geschikt voor een geweldige eyecatcher. De perfecte plek voor de Big Bang van Foscarini! Het kunststof materiaal linkt aan de producten van Hordijk en het ontwerp sluit aan op de architectuur van het pand, dat op een bijzondere wijze is opgebouwd. Speelsheid en geometrie!

INTIEME KANTINE MET VEEL CAPACITEIT

De kantine wordt vanwege de ploegendiensten de hele dag door bezet door flinke groepen medewerkers. Om het effect van een op massa gerichte eetgelegenheid te voorkomen, is gekozen voor een opdeling in zones. Met maatwerk interieurbouw zijn vier soorten eetgelegenheden gecreëerd: tafels voor vier, tafels in nisjes, ronde tafels en hoge zitjes. Om de ruimte minder groot te laten aanvoelen, zijn de laatste twee zones gerealiseerd op een ander kleur vloer.

EEN VLOER DIE VERBINDT

Het grootste deel van de kantine is uitgerust met een vloer met betonlook (Forbo Eternal). Deze keuze is gemaakt om de kantine bij de productiehal -met een zelfde soort vloer- te betrekken en de gewenste transparantie te benadrukken. Op de verdieping is volgens dezelfde theorie de gangzone uitgerust met vinyl dat voorbij de glazen wanden van de kantoorruimtes loopt. Alleen de werkplekken zijn op tapijt (Tarkett/Desso Airmaster Earth) gesitueerd.

DE KEUKEN WAAR ALLES KAN

Vier koelkasten, acht magnetrons, twee Quookers, een vriezer, twee vaatwassers en opbergruimte. En dat in een mooie vorm en logistiek handige opzet. Een slim ontwerp en magnifiek timmerwerk maakten het mogelijk.

AUDIOVISUELE TECHNIEK

Elke werkplek is voorzien van akoestische wanden. In een Het oorspronkelijke idee om bij de onbemande entree een informatiepilaar te plaatsen, kon dankzij het slimme vloerenplan van tafel worden geveegd. Om bezoekers en medewerkers toch van informatie te voorzien is narrowcasting ingezet. In de entree is één scherm geplaatst, in de kantine hangen er twee. Ideaal voor het delen van bedrijfsinformatie, nieuws en updates in bijvoorbeeld reglementen.

Gepubliceerd op22 april 2022 om 9:00