Félines wolvilt is geschikt voor interieur- en designtoepassingen
Fresco Grey 003
Akoestisch wandpaneel Kiezel bekleed met vilt van Féline, design Studio Vix
Deel deze spotlight

natuurlijk wol vilt voor interieur en product design

Tekst
BeeldFéline

De Fresco collectie van Féline is de natuurlijke wolvilt lijn van Féline. Deze wol is mulesing free. De unieke brandwerende akoestische eigenschappen van wol in combinatie met het trendy kleurenpalet maakt deze stof uitermate geschikt voor designtoepassingen.

Féline is gespecialiseerd in duurzame en akoestische stoffen voor interieur- en product design. Wij streven ernaar om nieuwe interieurtrends samen te brengen met duurzaamheid en akoestiek.

In onze collectie zorgen wij ervoor dat esthetiek, functionaliteit en duurzaamheid samen komen.

Wol heeft van nature veel eigenschappen waardoor het heel geschikt is om te gebruiken in interieur-en designtoepassingen. Het is geluiddempend, vochtregulerend, vuilafstotend, eenvoudig te reinigen en brandwerend. Hierdoor is het bijvoorbeeld uitermate geschikt voor de bekleding van akoestische (wand)panelen, lampenkappen en als contract stof. Het ruime aanbod aan moderne kleuren en diktes, voegt daar nog extra mogelijkheden aan toe.

De wol die we gebruiken in onze Fresco collectie is afkomstig uit Groot-Brittannië en Nieuw-Zeeland. De kwaliteit (fijnheid) die hier vandaan komt is zeer hoog.


Mulesing free

De wol die in onze wolvilt collecties wordt gebruikt is mulesing free. Dit houdt in dat er rekening wordt gehouden met het welzijn van het dier. Het mulesen waarbij een laag huid bij het schaap wordt weggehaald, is een zeer pijnlijk maar snelle methode om infecties bij schapen te voorkomen. Dit is verboden voor de productie van ons wolvilt.


Geen gebruik van water

Het wolvilt wordt geproduceerd zonder gebruik van water en droogmachines tijdens het vervilten. Dit bespaart niet alleen veel water maar ook veel energieverbruik. Ook in het kleurproces wordt gewerkt onder een strikt chemicaliën protocol.


Akoestische wandbekleding

Ons wolvilt kan verwerkt worden tot een vilten wandbekleding. De nov-woven rug zorgt ervoor dat het vilt steviger wordt, en de stretch uit het materiaal wordt gehaald. Elke vilt dikte kan worden gelamineerd met een non-woven backing, voor snelle en gemakkelijke directe toepassing op bijvoorbeeld muren, plafonds en panelen. Bij het lamineren van onze viltcollecties gebruiken we een water gedragen en biologische afbreekbare lijm. Bekijk de akoestisch wandtextiel collectie hier.


Féline eco glue forte

Voor het aanbrengen van onze vilt wandbekleding kunt u gebruik maken van onze Féline Eco Glue Forte. Dit is een water gedragen en biologisch afbreekbare lijm. Deze lijm heeft een sterke hechtkracht en is daarom geschikt voor al onze vilt diktes en wandtextiel.


SPECIFICATIES

Beschikbare diktes: 2 mm, 3 mm, 4,5 mm, 6,5 mm, 8 mm

Samenstelling: 90% wol/10%PL


Op maat

Elk product of project is weer anders en daarom denken we graag al in een vroeg stadium met u mee. Met onze productiefaciliteiten in huis, kunnen we namelijk verschillende toepassingen en behandelingen aanbieden. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op of bezoek onze website.

Gepubliceerd op28 oktober 2021 om 14:54