Deel deze spotlight

Natuur op de muur voor een aangename sfeer en akoestiek Beleven en inspireren bij project Zuidoever Amsterdam

Tekst
BeeldNATURE@HOME

De Oevers is een woon-, zorg- en welzijnsformule voor ouderen met een zware zorgvraag. Het gebouw van Zuidoever breekt de bouwtradities en legt de lat hoog voor andere verzorgingsen verpleeghuizen. Voor project Zuidoever was Tangram Architekten op zoek naar natuurlijk uitziende en duurzame materialen.

Toen wij van Nature@home voor het eerst langskwamen om onze producten te presenteren, was Tangram ongelooflijk enthousiast over onze innovatieve materialen.

In een prettige samenwerking is er een leefomgeving gecreëerd waarbij we de bewoners van de Oevers kunnen laten beleven, inspireren en prikkelen. Het doel van de wanden met verschillende vormen en structuren is om de bewoners met dementie en somatische klachten herkenning, veiligheid en de juiste prikkeling van zintuigen te geven. Natuur op de muur in rustige kleuren zorgt niet alleen voor een ontspannen sfeer, maar ook voor een aangename akoestiek.

Steeds vaker wordt bij nieuwbouw- en renovatieprojecten, maar ook op het gebied van woonen projectinrichting gekozen voor duurzame, biobased materialen, energiezuinige oplossingen en hergebruik van restmaterialen. Nature@home komt architecten hierbij tegemoet met een keur aan wandbekledingen, vervaardigd uit natuurlijke restmaterialen zoals teak- mango- en notenhout, kokosnoot, mos, algen, boomschors en schelpen.

Voor het project Zuidoevers zijn de wandbekledingen Nipa Hut, Baileo, Besar en Honai in meerdere kleurvarianten toegepast. Elke verdieping heeft haar eigen kleur en structuur op de wand, zodat de bewoners meerdere zintuigelijke herkenningspunten hebben. De unieke, handgemaakte wandtegels van stukjes hout en kokosnoot nodigen uit om aangeraakt en bekeken te worden. Elk stukje is uniek, elke tegel is anders. Natuurlijke imperfectie blijft voor jong en oud een prikkeling van de zintuigen.

Nature@home biedt met de productie van haar wandtegels een passend antwoord op de huidige milieuproblematiek en duurzame ontwikkeling van de maatschappij. De kokosverwerkende industrie veroorzaakt door de jaarlijkse verbranding van miljarden onbruikbare kokosschelpen een enorme CO2-uitstoot. De innovatieve tegelproductie op basis van restverwerking van bolsters en afgedankt fabriekshout is dus een goed initiatief voor het opruimen van de tropische afvalberg. Voor het vervaardigen van de wandtegels wordt de schaal van een kokosnoot of het resthout in kleine, perfect afgemeten stukjes gesneden en handmatig tot grotere panelen in tegelformaat verlijmd.

THE BEAUTY OF NATURE

Er gaat niks boven de beauty of nature! Geïnspireerd door de natuur en met liefde voor natuurlijke vormen en structuren, creëert Nature@Home duurzame interieurdecoratie door origineel gebruik van natuurlijke grondstoffen en restmaterialen.

Restmateriaal van hout, schors, kokosnoot en schelpen wordt gecombineerd tot stijlvolle, handzame wandtegels. Ieder stukje is anders, elke tegel uniek. Wanden met duurzaam geteelde algen en mossen maken de collectie compleet. Bij alle natuurlijke tegels blijft de eigenheid van de grondstof behouden en zichtbaar.

De wandpanelen zijn ontworpen en geproduceerd met als doel de natuurlijke schoonheid van de natuur te behouden en worden vervaardigd met saving planet earth als achterliggende gedachte. De wandpanelen worden met de hand gemaakt en onze verschillende collecties onstaan door de verschillende natuurlijke afwerkingen. Pure fashion voor je interieur. Een natuurwand is en blijft een bijzondere ervaring. Juist de onregelmatige structuren en de natuurlijke imperfectie nodigen uit om een wand aan te raken en te bewonderen

Gepubliceerd op11 september 2022 om 9:00